Šarapova un Kasatkina nespēlēs pret Latvijas dāmu tenisa izlasi

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Krievijas dāmu tenisa izlases kapteinis Igors Andrejevs nosaucis komandas sastāvu aprīlī gaidāmajam duelim pret Latvijas tenisistēm pārspēlēs par vietu Federāciju kausa («Fed Cup») pasaules grupā, vēsta aģentūra TASS.

Krievijas izlasi pārstāvēs Anastasija Pavļučenkova (25. vieta pasaules rangā), Jekaterina Makarova (32.), Jeļena Vesņina (42.) un Nataļja Vihļanceva (78.).

Savukārt komandai nepalīdzēs potenciālās līderes Darja Kasatkina (12.), Svetlana Kuzņecova (29.) un tituliem bagātā Marija Šarapova, kura pasaules reitingā patlaban ieņem 41. vietu.

Kasatkina iepriekšējo reizi Krievijas izlasei palīdzēja pērn pasaules grupas «play-off» mačos, Kuzņecova valstsvienībā nav spēlējusi kopš 2016. gada, bet kopš 2015. gada nav spēlējusi arī Šarapova, kurai bija 15 mēnešu diskvalifikācija par aizliegtās vielas meldonija lietošanu.

«Latvijai ir spēcīga komanda. Nav šaubu, ka spēle būs sarežģīta. Tomēr mūsu komanda ir kaujasspējīga, un domājam tikai par uzvaru,» aģentūra TASS citē Krievijas izlases kapteini Andrejevu.

Pārspēlēs par vietu «Fed Cup» pasaules grupā notiks 21. un 22. aprīlī Krievijas pilsētā Hantimansijskā uz māla seguma laukuma. Komandām oficiāli pieteikumi jāiesniedz desmit dienas pirms dueļa.

Citos pāros tiksies Paragvaja un Spānija, Ukraina un Kanāda, kā arī Lielbritānija un Japāna.

Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā, kas februāri risinājās Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, Latvijas izlase spēlēja spēcīgākajā sastāvā Aļona Ostapenko, Anastasija Sevastova, Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane. Šajās sacensībās Latvijas tenisistes pārspēja Serbijas, Turcijas, Polijas un Austrijas izlases.

Šonedēļ pasaules rangā Ostapenko ieņem 5. vietu, Sevastova atrodas 16. pozīcijā, bet Marcinkēviča un 17 gadus vecā Vismane ierindojas attiecīgi 274. un 793. pozīcijā.

Latvijas izlase iepriekšējo reizi no Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas izkļuva 1993.gadā un jau tajā pašā gadā sacentās pasaules grupā starp 32 vienībām. Tad pirmajā kārtā Latvijas izlase ar Larisu Neilandi priekšgalā uzvarēja Beļģiju, bet otrajā ar 0-3 kapitulēja Nīderlandei.

1994.gadu Latvija jau sāka pasaules grupā, bet pirmajā kārtā piekāpās Austrālijai un pēc tam līdz šim allaž spēlējusi Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā, otrajā un divus gadus pat trešajā grupā.

Nākamgad abas pasaules grupas atkal tiks apvienotas, bet, lai tajā iekļūtu, Latvijas izlasei aprīlī jāpārvar «play-off» kārta.

Krievija otrajā pasaules kārtā ar 1-4 zaudēja Slovākijai, bet tai kārtējo reizi nepalīdzēja valsts vadošās tenisistes.

Krievija 2015. gadā spēlēja sacensību finālā, bet, ja tā zaudēs Latvijai, pirmoreiz kopš 1997.gada izkritīs no pasaules grupas. Krievija savā vēsturē Federāciju kausā uzvarējusi četras reizes, visus titulus iegūstot iepriekšējā desmitgadē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu