Latvijas U-18 izlases hokejisti Rīgā sāks cīņu pasaules čempionātā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Guntis Lazdāns/lhf.lv

Latvijas U-18 izlases hokejisti pirmdien «Arēnā Rīga» sāks pasaules čempionāta (PČ) pirmās divīzijas A grupas turnīru, pirmajā mačā tiekoties ar Slovēnijas vienaudžiem. Mača sākums plkst. 20.15 un to tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7. kanālā.

Latvijas U-18 izlase treniņnometnes ietvaros aizvadīja trīs pārbaudes mačus. Sākotnēji komanda ar 1:3 piekāpās Latvijas nacionālās valstsvienības kandidātiem, bet pēc tam divās cīņās (0:4, 2:3) Ventspilī atzina Krievijas U-17 pārākumu.

Šā gada U-18 pasaules čempionātā «Arēna Rīga» bez Latvijas un Slovēnijas piedalīsies arī Vācija, Kazahstāna, Dānija un Norvēģija. Ceļazīmi uz pasaules čempionāta eliti izcīnīs tikai šā turnīra uzvarētāja, bet vājākā vienība pametīs A grupu un nākamgad spēlēs B divīzijā.

Iepriekšējo reizi «Arēna Rīga» pirmās divīzijas pasaules čempionāts U-18 izlasēm notika 2011. gadā, bet vēl pirms tam arī 2008. un 2006. gadā.

Sagaidāms, ka šo turnīru Rīgā apmeklēs teju 50 skauti no Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubiem, lai klātienē novērtētu jaunos talantus. Čempionāts risināsies līdz 8. aprīlim.

Latvijas U-18 valstsvienības trenera groži šajā čempionātā uzticēti Oļegam Sorokinam, bet asistentu pienākumus pildīs Herberts Vasiļjevs un Juris Ozols.

Elites divīzijā Latvijas U-18 izlase spēlējusi septiņas reizes. Augstākajā līgā komanda visilgāk noturējusies no 2015. līdz 2017. gadam.

Latvijas valstsvienības sastāvs pasaules čempionātam

Vārtsargi: Jānis Voris (HK «Rīga») un Artūrs Šilovs (HS «Rīga»);

Aizsargi: Nauris Sējējs («Geneve-Servette», Šveice), Patriks Ozols, Harijs Brants, Ņikita Mateiko, Ernests Ošenieks (visi HK «Lido»), Rihards Ķuzis (HK «Prizma»), Gustavs Bergs (HK «Rīga»/HS «Rīga) un Kārlis Reinis Štolcs («Wings HC», Zviedrija);

Uzbrucēji: Deniss Fjodorovs (HK «Rīga»), Rūdolfs Polcs (HS «Rīga), Vladislavs Barkovskis («Daugavpils/LDZ CARGO»), Ričards Grīnbergs (HK «Rīga»/HS «Rīga»), Roberts Priževoits (HK «Rīga»), Mikus Mintautišķis (HK «Rīga»/HS «Rīga»), Kristers Arnicāns («GCK Lions», Šveice), Ričards Fomins («Liepāja/SSS»), Gustavs Millers (HK «Lido»), Artjoms Kopass («Boston Jr. Bandits», ASV), Patriks Marcinkēvičs (HS «Rīga») un Gļebs Prohorenkovs (HS «Rīga»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu