Svarcēlājs Koževņikovs izcīna ceturto vietu Eiropas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas svarcēlājs Vadims Koževņikovs sestdien Bukarestē negaidīti izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā. Svara kategorijā līdz 94 kilogramiem 24 gadus vecais Koževņikovs, sacenšoties spēcīgākās A grupas ietvaros, summā tika galā ar 352 kilogramiem, kas šajā svara kategorijā bija ceturtais labākais rezultāts.

Vispirms raušanā Koževņikovs nepacēla 153 kilogramus un arī par vienu kilogramu smagāku stieni, kamēr ar 154 kilogramiem tika galā vien trešajā mēģinājumā, tobrīd atrodoties sestajā pozīcijā.

Grūšanas sacensības Latvijas pārstāvim gan bija veiksmīgākas - viņš vispirms pacēla 193 kilogramus, pēc tam viņam pa spēkam bija arī 198 kilogrami. Trešajā mēģinājumā 204 kilogramus smagu stieni sportists gan nepacēla, lai gan tas summā būtu devis trešo vietu.

Tiesa, Koževņikovs grūšanā tika pie mazās bronzas godalgas.

Summā par čempionu ar paceltu 381 kilogramu kļuva Nikolaje Onika, kamēr sudrabs ar 374 kilogramiem tika Žigimantam Stanukim no Lietuvas, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena ar 357 kilogramiem kāpa polis Lukāšs Grela.

Pērn rudenī Koževņikovs izcīnīja bronzu Eiropas U-23 čempionātā.

Pirms tam Eiropas čempionātā Latvijas svarcelšanas zvaigzne Rebeka Koha, startējot svara kategorijā līdz 58 kilogramiem, izcīnīja zelta godalgu, kamēr Ritvars Suharevs svara kategorijā līdz 77 kilogramiem bija ceturtais.

Šī Eiropas čempionāta dalībnieku vidū nebija Latvijas labākā svarcēlāja Atrūra Plēsnieka. Viņam pagājušajā nedēļā tika veikta pleca operācija, tāpēc ar svariem sportists varēs atsākt darboties pēc četriem mēnešiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu