Pēc nākamās sezonas KHL vēl tiks samazināts komandu skaits

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Pēc 2018./2019. gada sezonas Kontinentālo hokeja līgu (KHL) pametīs vēl vismaz viens klubs, trešdien paziņoja KHL vadītājs Dmitrijs Černišenko.

KHL Direktoru padome nolēmusi izslēgt no turnīra Arta Ābola trenēto un aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvēto Toljati «Lada» vienību, kā arī Hantimansijskas «Jugra» komandu.

KHL nākamajai sezonai apstiprinājusi 25 komandas, kuru vidū būs arī Latvijas klubs Rīgas «Dinamo». Tiesa, sākotnēji bija plānots, ka pēc šīs sezonas līgā paliks vairs tikai 24 komandas.

«Mums ir noteikts mērķis - 24 komandas, no kura neatkāpsimies. Nākamajā sezonā vismaz viens klubs pametīs KHL. Ja būs nopietna interese no ārzemju komandām, varbūt pat divi klubi,» aģentūra «RIA Novosti» citē Černišenko teikto.

Viņš gan nenoliedz, ka «Lada» un «Jugra» varētu atgriezties KHL.

«Ejam uz mērķi, kur no 24 komandām 14 būs no Krievijas. KHL vajag būt starptautiskai līgai, lai veicinātu tās pievilcību. Ja «Lada» un «Jugra» ar savu potenciālu pierādīs, ka var dot labumu līgai, tad Direktoru padome var izskatīt tādu variantu,» skaidroja Černišenko.

«Lada», kuras treneru kolektīvā ir arī Viktors Ignatjevs, regulārajā čempionātā ieņēma 13.vietu Austrumu konferencē, apsteidzot vienīgi «Jugra» vienību. Toljati hokejisti sezonas gaitā iekrāja tikpat punktus, cik Rīgas «Dinamo», taču Latvijas komandai bija mazāk uzvaru pamatlaikā, līdz ar to tā palika priekšpēdējā vietā visā līgā.

KHL publicējusi analīzi par komandu potenciālu, ņemot vērā datus par pēdējām trim sezonām. Šajā rangā Rīgas «Dinamo» ir ceturtā no beigām, apsteidzot Čerepovecas «Severstaļ», «Lada» un «Jugra» komandas.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». KHL plāno līdz vismaz 2023.gadam būt 24 komandu sastāvā, turklāt iesaistīt arvien vairāk ārzemju vienības, paralēli atskaitot vājākās komandas pēc finansiālajiem rādītājiem un sasniegtajiem rezultātiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu