«Salavat Julajev» bez Bārtuļa zaudē izšķirīgajā spēlē un beidz sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Ufas «Salavat Julajev» komanda, ārpus sastāva atkal atstājot latviešu aizsargu Oskaru Bārtuli, otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Austrumu konferences pusfināla sērijas izšķirošajā, septītajā, spēlē zaudēja Čeļabinskas «Traktor» komandai, tādējādi liekot punktu sezonai.

Ufas komanda savā laukumā piekāpās ar rezultātu 1:2 (1:1, 0:1, 0:0), sērijā līdz četrām uzvarām zaudēdama ar 3-4.

Mača rezultātu 13 minūtē atklāja «Salavat Julajev» uzbrucējs Līnuss Ūmarks, bet nepilnas divas minūtes pirms pirmā perioda beigām Rihards Ginge panāca izlīdzinājumu. Tāpat arī otrie vārti tika gūti perioda noslēdzošajā daļā, divas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām izceļoties «Traktor» uzbrucējam Līnusam Videlam, kurš pirms trim sezonām spēlēja Latvijas komandā Rīgas «Dinamo». Trešajā trešdaļā vārti netika gūti, viesiem svinot uzvaru ar 2:1 un iekļūstot konferences finālā.

«Salavat Julajev» jau pirmajā kārtā aizvadīja septiņas spēles, kad ar 4-3 uzvarēja Omskas «Avangard».

«Traktor» konferences finālā spēlēja arī 2012. un 2013.gadā, ar otro piegājienu iekļūstot arī titula sērijā, kurā gan nācās piekāpties Maskavas «Dinamo» hokejistiem.

Bārtulis izslēgšanas turnīrā piedalījās tikai četrās no 14 cīņām, konferences pusfinālā nemaz nespēlējot.

Bārtulis, kurš šo sezonu sāka Vladivostokas «Admiral» komandā, šosezon KHL regulārajā čempionātā aizvadīja 42 spēlēs, no kurām desmit spēlēja Ufas kluba kreklā, un izcēlās ar sešām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņš aizvadītajos četros mačos palika bez punktiem.

Austrumu konferences finālā ir tikusi Kazaņas «Ak Bars», kas sērijā ar 4-1 uzvarēja iepriekšējo divu sezonu Gagarina kausa finālisti Magņitogorskas «Metallurg».

«Ak Bars» komanda Gagarina kausu izcīnīja KHL pirmajās divās sezonās 2009. un 2010.gadā, bet 2015.gadā zaudēja finālā.

Savukārt Rietumu konferences finālā tiksies Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā pērnās sezonas čempione Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA. Sanktpēterburgas klubs ar 4-1 uzvarēja Jaroslavļas «Lokomotiv», kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, bet CSKA ar 4-2 uzveica Helsinku «Jokerit» no Somijas.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, kas bija par četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu