Vai Starkova dienas pie izlases stūres ir skaitītas?

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes ārkārtas sēdē nākamajā otrdienā tiks izskatīta pašreizējā situācija Latvijas futbola izlasē, otrdien vēsta LFF. Šāds lēmums pieņemts pēc nacionālās komandas zaudējuma 0:1 pārbaudes spēlē pret Gibraltāra valstsvienību, kad Latvija cieta vienu no kaunpilnākajiem zaudējumiem vēsturē.

Valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs atzina, ka viņam kauns par piedzīvoto zaudējumu, taču atkāpšanos, ko pieprasa daļa no futbola sabiedrības, nepieminēja.

Starkovam vēl ir spēkā līgums līdz nākamā Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla beigām.

«Valdes sēdē, reaģējot uz notikumiem pēc Latvijas nacionālās izlases spēles Gibraltārā un diskusijām kā futbola, tā arī plašākā sabiedrībā, tiks skatīti dažādi jautājumi, kas skar pašreizējo situāciju Latvijas nacionālajā izlasē,» teikts LFF paziņojumā.

Pēdējo uzvaru Latvijas izlase izcīnīja 2017. gada 10. oktobrī pret Eiropas pundurvalsts Andoras futbolistiem, kurus pieveica ar 4:0.

«No valstsvienības treneru štāba puses varu apliecināt, ka strādājam ar lielu pašatdevi un kvalitatīvi, manuprāt. Gan treniņnometnes plānošanās posmā, gan arī treniņu laikā mēs ņemam vērā visas nianses,» tā pēc spēles ar Gibraltāru izteicās Starkovs.

Vakar pašreizējais LFF prezidents Guntis Indriksons, kurš aprīļa beigās noliks savas pilnvaras, LTV raidījumam «Sporta studija» atklāja, ka jau divas reizes ir aicinājis atkāpties arī citus LFF vadošos darbiniekus, tostarp izlases galveno treneri Starkovu.

Gibraltārs Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) saimē tika uzņemts aizpērn un Pasaules kausa kvalifikācijā zaudēja visās desmit spēlēs, iekrājot vārtu attiecību 3:47.

FIFA rangā Latvija atrodama 131. vietā, kamēr Gibraltārs ieņem 206.pozīciju.

Nākamie mači Latvijas izlasei paredzēti jūnijā, kad gaidāmi dueļi Baltijas kausā, kā arī notiks pārbaudes spēle ar Azerbaidžānas valstsvienību.

Savukārt rudenī Latvija sāks dalību Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) jaunizveidotajā Nāciju līgā, kur tiksies ar Andoru, Kazahstānu un Gruziju. Latvijas izlase Nāciju līgā spēlēs vājākajā D divīzijā, kuras uzvarētāja kvalificēsies 2020.gada Eiropas čempionātam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu