Džeriņa un Cibuļska pārstāvētā «Mountfield» iekļūst Čehijas čempionāta pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: mountfieldhk.cz

Latvijas hokejistu Andra Džeriņa un Oskara Cibuļska pārstāvētā Hradeckrālovas «Mountfield» komanda pirmdien iekļuva Čehijas augstākās līgas izslēgšanas turnīra pusfinālā.

«Mountfield» savās mājās ar rezultātu 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) uzvarēja Liberecas «Bili Tygri» komandu, sērijā līdz četrām uzvarām svinot panākumu ar 4-3.

Izšķirošajā septītajā mačā «Mountfield» otrajā periodā četru minūšu laikā guva divus vārtus, izceļoties Petram Koukalam un Radekam Smoleņākam, turpinājumā pārsvaru nosargājot.

Libereces komanda 21 sekundi pirms pamatlaika beigām vienus vārtus atspēlēja, tomēr izglābties no zaudējuma nespēja.

Cibuļskis šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem un bloķēja trīs pretinieku raidījumus, dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr Džeriņš nospēlētajās 19 minūtēs un 38 sekundēs veica trīs metienus, uzvarēja 11 no 19 iemetieniem, kā arī spēli beidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

«Mountfield» hokejisti šo sēriju sāka ar divām uzvarām savā laukumā, bet pēc tam cieta trīs zaudējumus, tomēr noslēdzošajās divās spēlēs uzvarēja.

Cibuļskis šajā sērijā septiņos mačos izcēlās ar četrām rezultatīvām piespēlēm, bet Džeriņš četros mačos ar rezultativitāti neizcēlās.

Pusfinālā «Mountfield» komanda tiksies ar Tršinecas «Ocelārži» komandu, kas ceturtdaļfinālā ar 4-3 uzvarēja Pardubices «Dinamo».

Latvijas hokejistu pārstāvētā komanda cīņu par vietu finālā sāks ceturtdien.

«Mountfield» regulārajā čempionātā ieņēma otro vietu, līdz ar to izslēgšanas turnīru sāka no ceturtdaļfināla. Tikmēr «Bili Tygri» bija septītā un «play-off» pirmajā kārtā ar 3-0 pārspēja Prāgas «Sparta» vienību, kurai sezonas beigās palīdzēja Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda.

Tāpat pirmajā kārtā apstājās uzbrucēja Roberta Bukarta un aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Zlīnas «Aukro Berani» vienība, kas ar 1-3 piekāpās «Olomouc» hokejistiem.

Iepriekšējā sezonā «Mountfield» apstājās pusfinālā, kamēr par čempioni tika kronēta Brno «Kometa» komanda, kas finālā ar 4-0 pārspēja «Bili Tygri».

«Mountfield» kā regulārā turnīra otrās vietas ieguvēja jau nodrošinājusi vietu nākamās sezonas Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu