Futbola izlases kapteinis Vaņins: Zemāk vairs nav kur krist

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lff.lv

Latvijas futbola izlasei pēc kaunpilnā zaudējuma Gibraltāra valstsvienībai zemāk vairs nav kur krist, atzīst komandas kapteinis un vadošais vārtsargs Andris Vaņins.

Latvijas izlase svētdien viesos pārbaudes mačā ar 0:1 piekāpās Gibraltāra valstsvienībai, kura FIFA rangā ieņem pēdējo - 206. vietu. Gibraltāra futbolisti iepriekšējās četrās spēlēs nebija guvuši nevienus vārtus un svētdien svinēja vien otro uzvaru vēsturē.

«Pirmkārt, vēlos atvainoties mūsu līdzjutējiem par tādu neizteiksmīgu spēli un rezultātu. Zemāk vairs mums nav kur krist! Tai pašā brīdī gribu pateikt paldies tiem, kas bija stadionā un mājās pie TV ekrāniem. Paldies par atbalstu. Diemžēl mēs jūs pievīlām,» intervijā Latvijas Futbola federācijas mājaslapā citēts Vaņins.

«Gribu palūgt ne tik asi kritizēt spēlētājus, jo mēs esam stipri, pirmkārt, kā komanda. Nevajag rādīt ar pirkstiem uz konkrētiem futbolistiem. Visi spēlētāji ir atbildīgi par rezultātu valstsvienībā. Gribu, lai līdzjutēji nepagriež muguru izlasei, ari turpmāk nāk uz stadionu un atbalsta mūs! Ceram uz līdzjutēju atbalstu Baltijas kausā un UEFA Nāciju līgā. Mums fanu atbalsts ir ļoti nozīmīgs,» piebilda vārtsargs.

Mājinieki uzvaras vārtus guva spēles 87.minūtē, kad izcēlās Laiems Vokers. Līdz šim Gibraltāra izlase, kura tikai kopš 2016.gada ir oficiāli atzīta, vienīgo uzvaru izlašu spēlēs bija izcīnījusi 2014.gada jūnijā, kad ar 1:0 uzvarēja Maltu.

Vaņins mačā pret Gibraltāru nospēlēja pirmo puslaiku, jo spēles otrajā daļā galvenais treneris Aleksandrs Starkovs vārtu drošību uzticēja Latvijas izlases otrajam numuram Pāvelam Šteinboram.

Latvija ar Gibraltāru spēkojās pirms diviem gadiem, viesos izcīnot uzvaru ar 5:0 un gūstot vienu no pārliecinošākajām uzvarām komandas vēsturē.

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) saimē Gibraltārs tika uzņemts aizpērn un Pasaules kausa kvalifikācijā zaudēja visās desmit spēlēs, iekrājot vārtu attiecību 3:47.

FIFA rangā Latvija atrodama 131.vietā, kamēr Gibraltārs ieņem 206.pozīciju.

Pirms došanās uz Gibraltāru Latvijas futbolisti ceturtdien Spānijas pilsētā Marveljā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Fēru salām.

Nākamie mači Latvijas izlasei paredzēti jūnijā, kad gaidāmi dueļi Baltijas kausā, kā arī notiks pārbaudes spēle ar Azerbaidžānas valstsvienību.

Savukārt rudenī Latvija sāks dalību Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) jaunizveidotajā Nāciju līgā, kur tiksies ar Andoru, Kazahstānu un Gruziju. Latvijas izlase Nāciju līgā spēlēs vājākajā D divīzijā, kuras uzvarētāja kvalificēsies 2020.gada Eiropas čempionātam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu