Sevastova pēc veiksmīga sākuma Maiami turnīrā zaudē titulētajai Azarenkai

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova sestdien Maiami WTA «Premier» sērijas turnīra vienspēļu sacensību trešajā kārtā vairāk nekā divu stundu cīņā ar rezultātu 6-3, 4-6, 1-6 zaudēja titulētajai baltkrievietei Viktorijai Azarenkai.

Šī turnīra trešajā kārtā Sevastova spēlēja pirmo reizi karjerā un par tās sasniegšanu viņa nopelnīja 65 WTA ranga punktus un 47 170 ASV dolāru prēmiju.

Sevastova maču iesāka pārliecinoši, uzvarot savu servi un nobreikojot pretinieci. Tiesa, trešajā geimā liepājniece zaudēja savu servi, kas Azarenkai vēlāk ļāva panākt neizšķirtu. Vēlreiz Sevastova baltkrievieti nobreikoja sestajā geimā, panākdama 4-2. Turpinājumā uzvarēja servētājas, Latvijas otrajai raketei gūstot virsroku ar 6-3.

Arī otro setu liepājniece iesāka ar breiku, taču zaudēja savas nākamās divas serves, kā rezultātā piektajā geimā nonāca iedzinējos ar 1-4. Devītajā geimā Latvijas tenisiste pie pretinieces serves atspēlēja trīs setbumbas. Tomēr turpinājumā pēc vēl trīs setbumbu atspēlēšanas Sevastova zaudēja savu servi un setā piekāpās ar 4-6.

Trešajā setā Sevastova nenosargāja savu otro un trešo servi, nonākdama bezdibeņa malā - 1-5. Septītajā geimā Azarenka servēja par uzvaru mačā, Sevastovai setā piekāpjoties ar 1-6 un apstājoties turnīra trešajā kārtā.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā tikšanās.

Pasaules ranga 17.rakete Sevastova, kura sacensībās izlikta ar 20.numuru, turnīru sāka no otrās kārtas, ar rezultātu 7-5, 6-4 uzvarot francūzieti Alizē Kornē, kura ir pasaules 38.rakete.

Tikmēr 28 gadus vecā Azarenka, kura šobrīd rangā ir vien 186.vietā, jau Maiami jau bija aizvadījusi divas spēles. Pirmajā kārtā viņa ar 6-3, 6-0 sagrāva amerikānieti Katerīnu Belisu, kura rangā atrodama 44.pozīcijā, bet otrajā kārtā atradās vadībā ar 7-6, (7:5), 2-0 pret citu ASV tenisisti Medisonu Kīzu, kura traumas dēļ spēli nebija spējīga turpināt.

Azarenka šajā turnīrā piedalās ar rīkotāju piešķirto ielūgumu jeb «wild card».

Turnīra ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā Azarenka tiksies ar polieti Agņeški Radvaņsku, kura trešajā kārtā ar rezultātu 3-6, 6-2, 6-3 pārspēja pasaules ranga līderi Simonu Halepu no Rumānijas.

Azarenka ir kādreizējā pasaules ranga līdere. Viņa par planētas pirmo raketi kļuva 2012.gada janvāra beigās - neilgi pēc tam, kad pirmo reizi bija ieguvusi «Grand Slam» titulu, triumfējot Austrālijas atklātajā čempionātā. Ar trīs nedēļu izņēmumu baltkrieviete pirmajā vietā bija līdz pat 2013.gada februāra ievadam. Tiesa, tā paša gada sākumā viņa aizsargāja savu Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājas godu. Tie pagaidām ir viņas vienīgie «Grand Slam» tituli karjerā, lai gan viņa divreiz spēlējusi ASV atklātā čempionāta finālā un sasniegusi pusfinālus arī Francijas atklātajā čempionātā un Vimbldonā.

Kopumā savas karjeras laikā Azarenka izcīnījusi 20 WTA titulus, no kuriem pēdējie trīs bija 2016.gada ievadā.

Būtisku kritumu WTA rangā Azarenka nav piedzīvojusi vāja snieguma dēļ, bet gan tādēļ, ka viņa ASV cīnās par sava bērna aizbildniecību. Viņa nevienā turnīrā nepiedalījās kopš pagājušā gada Vimbldonas čempionāta līdz pat Indianvelsas WTA «Premier» sacensībām, kas noslēdzās vien pagājušajā nedēļā.

Saistībā ar ASV tiesas izdoto rīkojumu baltkrieviete nevarēja atstāt Kalifornijas štatu, kamēr nebija izbeigta tiesāšanās par bērna aizbildniecību ar bērna tēvu Billiju Makīdžu, kas viņai liedza piedalīties sezonas pirmajos turnīros, tostarp Austrālijas atklātajā čempionātā. Tomēr tenisiste pēcāk šajā tiesā uzvarēja un atsāka savu karjeru ar turnīru Indianvelsā, kur gan cieta zaudējumu otrajā kārtā.

Savukārt Maiami turnīrā Azarenka uzvarējusi trīs reizes - 2009., 2011. un 2016.gadā, kas pagaidām ir viņas pēdējais tituls.

Tikmēr Sevastova Maiami turnīrā iepriekš startējusi četras reizes, pirms tam vienīgo reizi pamatturnīrā spēlējot pērn, kad neizdevās pārvarēt otro kārtu.

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko Maiami WTA «Premier» sērijas turnīra vienspēļu sacensības sāka ar piektdien, otrajā kārtā divos setos ar 6-4, 6-4 uzvarot planētas 47.raketi Tīmea Babošu no Ungārijas, kurai līdz šim gan labāk veicies dubultspēlēs.

Ostapenko pasaules rangā ir augstajā piektajā vietā, bet turnīrā viņai ir sestais numurs.

Abām Latvijas tenisistēm šajā turnīrā paredzēta dalība arī dubultspēļu sacensībās, kur viņām pirmajā kārtā sestdien pretī stāsies taivānietes Kaičeņa un Latiša Čanas, kuras izliktas ar otro numuru.

Šis mačs varētu sākties, kad Latvijā jau būs nakts uz svētdienu.

Ostapenko un Sevastova pret taivānietēm spēlēja jau iepriekšējo «Premier» sacensību pirmajā kārtā Indianvelsā, Latvijas duetam ciešot pārliecinošu neveiksmi ar 2-6, 3-6.

Latvijas tenisistes kopā zaudējušas abos dubultspēļu mačos, kas aizvadīts WTA tūres ietvaros, bet pirms tam viņas guva divas uzvaras Federāciju kausa ietvaros. Tieši domājot par Federāciju kausu viņas tagad kopā spēlē ar WTA tūrē.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu