CSKA kļūst par SKA pretinieci Rietumu konferences finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Maskavas CSKA sestdien kļuva par Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās Sanktpēterburgas SKA pretinieci Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences finālā.

CSKA konferences pusfināla sestajā spēlē viesos ar 4:3 (1:2, 3:1, 0:0) pārspēja Somijas klubu Helsinku «Jokerit», sērijā līdz četrām uzvarām gūstot panākumu ar 4-2.

Mača rezultātu 13. minūtē atklāja Andrejs Kuzmenko, bet līdz pirmā perioda beigām Tomi Huhtala un Ēli Tolvanens nodrošināja vadību mājiniekiem. Otrā perioda pirmajā minūtē Mihails Grigorenko panāca izlīdzinājumu, bet Jons Normans pēc dažām minūtēm atjaunoja vadību «Jokerit» komandai. Trešdaļas turpinājumā pa ripai mājinieku vārtos iemeta arī Kirils Petrovs un Sergejs Andronovs, bet trešajā periodā vārti netika gūti, CSKA svinot uzvaru ar 4:3.

Iepriekšējā duelī ar 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) piektajā pagarinājumā viesos uzvarēja «Jokerit». Šis mačs pārliecinoši kļuva par KHL vēsturē ilgāko - tā kopējais ilgums bija 142 minūtes un deviņas sekundes jeb divas pilnas hokeja spēles un vēl 22 minūtes.

CSKA Rietumu konferences finālā cīnīsies ar SKA, kas pusfinālā ar 4-1 pārspēja Jaroslavļas «Lokomotiv», kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Tikmēr Austrumos Kazaņas «Ak Bars» ar 4-1 pārspēja iepriekšējās sezonas vicečempioni Magņitogorskas «Metallurg», bet Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ufas «Salavat Julajev» ar 3-2 uzveic Čeļabinskas «Traktor».

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, kas bija par četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Rīgas «Dinamo» ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu