«Saaremaa» volejbolisti pirmie iekļūst Baltijas meistarlīgas finālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Par «Credit24 Meistarlīgas» pirmo finālisti piektdien kļuva «Saaremaa» volejbola vienība, kas finālčetrinieka pusfināla mačā Kuresārē ar 3-1 (25:19, 20:25, 25:18, 25:14) apspēlēja citu Igaunijas komandu «Rakvere». Vēlāk pusfinālā Jēkabpils «Lūši» tiksies ar «Parnu».

Sāremā vienība pirmajā setā izcīnīja uzvaru 25:19, bet otrajā atzina Rakveres komandas pārākumu 20:25. Tomēr nākamajos divos setos «Saaremaa» tika pie uzvarām (25:18 un 25:14), izcīnot panākumu arī visā spēlē un nodrošinot sev dalību finālā.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Hindreks Pulks.

Ceturtdaļfinālā «Saaremaa» sērijā līdz divām uzvarām 2-0 pieveica Latvijas komandu «Biolars»/«Jelgava», bet «Rakvere» 2-1 bija pārāka pār Tartu «Bigbank».

Dienas otrajā mačā Jēkabpils «Lūši» spēkiem mērosies ar Latvijas valstsvienības galvenā trenera Avo Kēla vadīto un Toma Švana pārstāvēto «Parnu» vienību. Mačs sāksies plkst. 19, un to tiešraidē translēs portāls TVNET.

Sestdien notiks cīņas par medaļām.

RTU/«Robežsardze» un «Biolars»/«Jelgava» nepārvarēja Baltijas līgas ceturtdaļfinālu.

Meistarlīgas kopvērtējumā uzvarēja «Saaremaa» komanda, kas par punktu apsteidza «Parnu» vienību, savukārt trešā palika Tartu «Bigbank», bet ceturto vietu ieņēma «Lūši», par trim punktiem apsteidzot Tallinas «Selver». Labāko astotniekā tika arī «Rakvere», RTU/«Robežsardzde» un «Biolars»/«Jelgava».

«Daugavpils Universitāte» turnīru pabeidza 12.vietā, bet «Limbaži»/MSĢ palika pēdējā, 14.pozīcijā, izslēgšanas turnīram nekvalificējoties.

Šosezon «Credit24 Meistarlīgā» spēlē septiņas Igaunijas, piecas Latvijas un divas Lietuvas komandas, labākajām astoņām vienībām pēc divu apļu sacensībām iekļūstot ceturtdaļfinālā. Šosezon līga ieguva ģenerālsponsoru arī Latvijā, līdz ar to sacensības tagad sauc «Credit24 Meistarlīga».

Nozīmīgākais volejbola klubu turnīrs Baltijas valstīs notiek jau 13. sezonu. Iepriekš tam ilgstoši ģenerālsponsors bija «Schenker», kas no sadarbības atteicās pirms diviem gadiem.

Pagājusī sezona bija trešā reize, kad Latvijas vienības palieka ārpus četru komandu finālturnīra, sacensībās triumfējot «Rakveres» vienībai ar latvieti Arti Caicu ierindā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu