Rastorgujevs: Divas sekundes palika pēdējā aplī

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Andreju Rastorgujevu ceturtdien šķīra vien 1,7 sekundes no goda pjedestāla Pasaules kausa (PK) izcīņas noslēdzošā (9.) posma sprinta sacensībās Tjumeņā (Krievija). Viņš uzskata, ka divas sekundes zaudējis pēdējā aplī.

29 gadus vecais biatlonists no Alūksnes šāva prefekti, aizverot visus 10 mērķus. Tieši pēdējā laikā, pēc olimpiskajām spēlēm viņam uzlabojusies šaušana.

Viņš norādīja, ka slēpes slīdējušas labi, bet pēdējā aplī atstājis pārāk daudz laika, lai pacīnītos par vietu uz goda pjedestāla. Titulētais francūzis Martēns Furkads gan nebija noķerams, jo viņš latvieti apsteidza par 35,2 sekundēm.

«Tās divas sekundes palika pēdējā aplī, «sēžot» pārāk ilgi aiz Tarjeja Bē un pārāk vēlu bēgot prom - tikai pēdējā kalnā pirms finiša. Slēpes gāja labi, vajadzēja ātrāk sākt paātrinājumu uz finišu,» pauda Rastorgujevs.

Pasaules kausa izcīņas sprinta sacensību kopvērtējumā Rastorgujevs ierindojas augstajā piektajā vietā, kamēr kopējā ieskaitē pakāpās uz 13. pozīciju.

Pirms divām nedēļām Rastorgujevs izcīnīja sudraba medaļu sprinta sacensībās Kontiolahti, otro reizi karjerā kāpjot uz goda pjedestāla.

Rastorgujevam šajā sezonā PK posmā Tjumeņā atlicis aizvadīt vēl iedzīšanas un masu starta sacensības. Tās risināsies šajā nedēļas nogalē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu