Dubra: Maču pret Fēru salām var vērtēt ar plusa zīmi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases ceturtdienas pārbaudes maču pret Fēru salām var vērtēt ar plusa zīmi, uzskata valstsvienības aizsargs Kaspars Dubra. Latvijas izlase ceturtdien Spānijā notikušajā pārbaudes spēlē cīnījās 1:1 ar Fēru salu valstsvienību, otrajā puslaikā atspēlējot vienu vārtu deficītu.

«Labi, ka izrāvām neizšķirtu. Bija iespējas gūt arī otros vārtus un tikt pie uzvaras. Pirmais puslaiks varbūt nebija tāds, kādu prasīja treneri, - zinājām, ka vajag pastiprināt spēli, un par to runājām arī puslaika pārtraukumā,» sarunā ar Latvijas Futbola federāciju sacīja Dubra. «Uzskatu, ka otrajā puslaikā pilnībā kontrolējām spēli. Jā, arī Fēru salām bija momenti, bet mēs uzbrukumā bijām nedaudz agresīvāki un mēģinājām bumbu pieturēt. Nekas, ka devām piespēles atpakaļ, bet pieturējām bumbu, lai sanāktu kādas kombinācijas, saraustītu pretinieku un pēc tam dotos uz zonām, kur ir brīvāks.»

Dubra atzina, ka ielaistie vārti pirmajā puslaikā radušies pēc neliela haosa soda laukumā, taču galvenais, ka komanda pēc tam neesot nolaidusi rokas un uzlabojusi savu spēli.

«Lielajā pārtraukumā runājām, ka mums bumba jātur vēl vairāk. Ja mums būs bumba, Fēru salām tai būs jāskrien pakaļ un viņi nogurs. Mums uzbrukumā laukumā izgāja svaigi spēlētāji, un viņi nospēlēja diezgan labi. Izmantojām brīvās zonas, un mums bija ļoti labi momenti, kuros bija jāgūst vārti. Otro puslaiku noteikti var likt ar plusa zīmi,» uzsvēra Dubra.

Vienīgos vārtus Latvijas komandas labā ceturtdien guva Vladislavs Fjodorovs, kuram tie bija pirmie vārti valstsvienībā.

«Apsveicām Fjodorovu ar gūtajiem vārtiem. Cerams, ka viņš sitīs vēl vairāk un būs noderīgs Latvijas izlasei,» pauda Dubra, novēlot 21 gadu vecajam pussargam veiksmi un veselību.

«Domāju, ka varam spēlēt labāk gan rezultātu, gan kvalitātes ziņā. Maču pret Fēru salām kopumā var atzīmēt ar plusa zīmi. Šodien nebija «sit un skrien» futbols, bet gan mēģinājām kombinēt. Kaut kas sanāca, bet šodien bija O.K.,» izteicās Dubra.

Svētdien Latvijas futbolisti viesosies pie Gibraltāra.

«Visiem, kas spēlēja pret Fēru salām, piektdien būs vairāk atjaunošanās diena. Skaidrs, ka pret Gibraltāru būs grūti. Tādas komandas cenšas noturēties, cik vien ilgi var. Ja ātri iesitīsim vārtus, būs vieglāk. Ja līdz cīņas beigām rezultāts paliks neatklāts, būs ļoti smagi,» nākamo valstsvienības maču komentēja Dubra.

Uz treniņnometnes norises vietu Starkova vadītā komanda devās pirmdien. Spānijā valstsvienībai pievienojās arī ārzemju klubos spēlējošie futbolisti. No sākotnēji izsauktajiem futbolistiem Latvijas izlasei nevar palīdzēt rezultatīvais uzbrucējs Dāvis Ikaunieks, viņa vietā izsaukumu saņemot pussargam Robertam Savaļniekam.

Latvijas futbola izlases FIFA rangā atrodama 131.vietā, kamēr Fēru salas ir attiecīgi 97.pozīcijā.

Latvija ar Fēru salām spēkojās arī šā gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā. Latvijas futbolisti 2016.gada 7.oktobrī Rīgā piekāpās pretiniekiem ar rezultātu 0:2, bet gadu vēlāk Touršhavnā cīnījās neizšķirti 0:0.

Latvijas futbola izlase februāra sākumā neoficiālajā pārbaudes spēlē Turcijas pilsētā Antaljā ar rezultātu 0:1 zaudēja Dienvidkorejas valstsvienībai, kas šovasar piedalīsies Pasaules kausa finālturnīrā. Mačs norisinājās ārpus FIFA oficiālā izlašu pārtraukuma, tādējādi uz valstsvienību netika palaisti daži leģionāri, kā arī savus futbolistus nelaida pašmāju vienības RFS un «Riga».

Līdz ar to Latvijas valstsvienībā debitēja vairāki futbolisti. Pirmo maču izlasē aizvadīja Kaspars Ikstens, kurš pēdējos gados ir Latvijas valstsvienības rezerves vārtsargs, piedaloties treniņnometnēs, bet pie spēlēšanas viņš vēl nebija ticis. Tāpat izlasē debitēja pussargi Raivis Andris Jurkovskis, Ņikita Ivanovs, Ingars Sarmis Stuglis un Eduards Emsis, kā arī uzbrucējs Vladisavs Fjodrovs.

Nākamie mači Latvijas izlasei paredzēti jūnijā, kad gaidāmi dueļi Baltijas kausā, kā arī notiks pārbaudes spēle ar Azerbaidžānas valstsvienību.

Savukārt rudenī Latvija sāks dalību Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) jaunizveidotajā Nāciju līgā, kur tiksies ar Andoru, Kazahstānu un Gruziju. Latvijas izlase Nāciju līgā spēlēs vājākajā D divīzijā, kuras uzvarētāja kvalificēsies 2020.gada Eiropas čempionātam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu