«Pārgaujas» florbolisti ceturtdaļfinālā pārspēj pamatturnīra uzvarētāju «Lielvārdi»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Florbola savienība / Facebook

Stalbes «Pārgaujas» florbolisti «Elvi Florbola līgas» izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla izšķirošajā, septītajā, spēlē ceturtdien viesos ar rezultātu 6:5 (0:0, 2:2, 3:3, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja regulārā čempionāta uzvarētāju «Lielvārdi»/«Fat Pipe», sērijā līdz četrām uzvarām gūstot virsroku ar 4-3.

Uzvaras «bullīti» «Pārgaujai» iemeta komandas kapteinis Artūrs Jurševskis.

Spēles pirmajā periodā vārti netika gūti, bet otrajā trešdaļā abos vārtos ielidoja pa divām bumbiņām. Vispirms Lauris Ābols izvirzīja vadībā «Pārgauju», bet pēc tam Jānis Mūrnieks un Uldis Dūniņš nodrošināja vadību mājiniekiem. Tiesa, ātri vien Jurševskis atjaunoja neizšķirtu uz rezultāta tablo.

Trešā perioda otrajā minūtē Aivis Kusiņš vēlreiz izvirzīja vadībā Lielvārdes komandu, bet nepagāja ne minūte, kad Gvido Lauga panāca neizšķirtu.

Turpinājumā Toms Akmeņlauks realizēja soda metienu, bet Kusiņš divas minūtes pirms pamatlaika beigām panāca 5:3, liekot uzgavilēt mājinieku tribīnēm.

Tiesa, minūtes un sešu sekunžu laikā Oskars Balodis un Lauga panāca izlīdzinājumu, mača pirmajām 60 minūtēm noslēdzoties neizšķirti 5:5.

Arī pagarinājumā vārti netika gūti, līdz ar to uzvarētāja un pusfināliste tika noskaidrota pēcspēles metienu sērijā. Tajā pēc katras komandas pieciem metieniem bija neizšķirts 3:3, līdz ar to sērija tika turpināta. Šoreiz savu «bullīti» nerealizēja Akmeņlauks, kamēr «Pārgaujai» precīzi meta Jurševskis, ievedot savu komandu pusfinālā.

Cīņā par vietu finālā «Pārgauja» tiksies ar «Valmieru», kas ceturtdaļfināla sērijā ar rezultātu 4-0 pārspēja «Ķekavu».

Tikmēr otrā pārī tiksies iepriekšējās sezonas čempione «Betsafe»/«Ulbroka», kas ceturtdaļfinālā ar 4-1 apspēlēja Talsu NSS/«Krauzers», un Kocēnu «Rubene», kas ar 4-2 pārspēja Cēsu «Lekringu».

Šajā sezonā «Elvi Florbola līgas» dalībnieku rindas papildināja «Ogres vilki» un Igaunijas čempione Tartu EMU, bet vairs nespēlēja galvaspilsētas komandas «Rīga» un «Rockets», tāpēc jau trešo sezonu pēc kārtas regulārajā turnīrā startēja 12 komandas. Igaunijas vienība nepretendēja uz dalību izslēgšanas sacensībās, tomēr tāpat tā palika aiz pirmā astotnieka.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti «Betsafe»/«Ulbroka» florbolisti, kuri finālmačā «Arēnā Rīga» ar 7:4 pārspēja Lielvārdes komandu, pirmo reizi kluba vēsturē triumfējot Latvijas čempionātā. Savukārt bronzas mačā «Pārgauja» dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 7:6 uzvarēja «Valmieru», pirmo reizi tiekot pie Latvijas čempionāta medaļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu