LOK valde noraida pārmetumus un aicina skaidrot situāciju par Puķīša pilsonības maiņu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) valde vērsusies Latvijas Slidošanas asociācijā (LSA), aicinot skaidrot masu medijos parādījušos informāciju par šorttrekista Roberto Puķīša plāniem sacensībās turpmāk pārstāvēt citu valsti, vēsta LOK mājas lapa.

LOK valde norāda, ka tai nav nekādu domstarpību ne ar vienu no Latvijas Olimpiskās komandas «Phjončhana 2018» dalībniekiem.

Saņemot no LSA paskaidrojumu, LOK valde lems par tālākajiem soļiem, kas sevī ietver arī Latvijas Olimpiskās vienības, Latvijas Olimpiešu sociālā fonda un Latvijas Slidošanas asociācijas finansējuma apturēšanu.

Piektdien, 9.martā, un pirmdien, 12.martā, LOK telpās notika LSA vadības un Olimpiskā centra «Ventspils» tikšanās, kuru reizē tika pārrunāti šorttreka kā sporta veida attīstības plāni, un šajās tikšanās reizēs netika minēti Roberto Puķīša plāni mainīt pilsonību, nākotnē startējot zem citas valsts karoga.

Divās olimpiskajās spēlēs startējušais Puķītis pirmdien paziņoja, ka turpmāk vairs nepārstāvēs savu dzimteni, jo viņam esot divi piedāvājumi no citām valstīm, vienu no tiem latvietis pieņems.

«Pēc smaga lēmuma paziņoju, ka 1000 metru distance bija pēdējā, kurā startēju zem Latvijas karoga. Paldies, Latvija, par visu. Jauni izaicinājumi,» savā «Facebook» profilā pirmdien rakstīja Puķītis.

Savukārt aģentūrai LETA viņš norādīja, ka sportista valstspiederību mainīs tāpēc, ka viņam ir interešu konflikts ar LOK prezidentu Aldonu Vrubļevski, kā arī ar Latvijas šorttreka treneri Evitu Krievāni.

Viņam esot divi piedāvājumi pārstāvēt citas valstis, no kurām viena ir Itālija, bet otru viņš atteicās nosaukt, sakot, ka galīgo lēmumu pieņems aprīlī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu