Bārtulis atgriežas laukumā; «Salavat Julajev» un «Avangard» uzvarētāju noskaidros 7. spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis pirmdien atgriezās Ufas «Salavat Julajev» komandas sastāvā, tomēr tā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijas sestajā mačā ar 2:3 (1:2, 0:1, 1:0) viesos piekāpās Omskas «Avangard», kas tādējādi panākusi izšķirošo spēli.

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts pēc pirmdienas spēles kļuvis neizšķirts 3-3.

Bārtulis izlaida iepriekšējos divus «Salavat Julajev» mačus, bet pirmdien viņš atgriezās ierindā. Laukumā latvietis pavadīja 14 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā bloķēja vienu pretinieku metienu.

Pirmajā trešdaļā «Avangard» izvirzījās vadībā ar 2:0, kad pa vārtiem guva zviedru uzbrucējs Andrē Petešons un Ansels Gaļimovs, bet 25 sekundes pirms pārtraukuma rezultāta starpību līdz minimumam samazināja Ufas komandas uzbrucējs Envers Lisins. Otrā perioda sākumā Kirils Semjonovs gan atjaunoja divu vārtu pārsvaru par labu mājiniekiem, bet trešās trešdaļas ievadā otro ripu «Salavat Julajev» labā iemeta Iļja Zubovs.

Lai arī pamatlaika izskaņā pārsvars piederēja «Salavat Julajev» hokejistiem, panākt neizšķirtu viņiem tomēr neizdevās.

Līdz ar to šajā sērijā būs nepieciešams izšķirošais - septītais - mačs, kas notiks trešdien.

Bārtulis, kurš šo sezonu sāka Vladivostokas «Admiral» komandā, šosezon KHL regulārajā čempionātā 42 spēlēs, no kurām desmit aizvadīja Ufas kluba kreklā, izcēlās ar sešām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņš aizvadītajos četros mačos ir bez punktiem.

Savukārt citā duelī Magņitogorskas «Metallurg» savās mājās ar 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) uzvarēja Jekaterinburgas «Avtomobilist», sērijā svinot panākumu ar 4-2.

«Metallurg» pēc Jevgēņija Timkina un Sergeja Mozjakina metieniem 24.minūtē bija vadībā ar 2:0, bet 31.minūtē viesi vienus vārtus atspēlēja, kad precīzs «Avtomobilist» rindās bija Jegors Milovzorovs.

Beigās viesi centās izraut neizšķirtu, noņemot vārtsargu, taču Oskars Osala 32 sekundes pirms pamatlaika beigām iemeta ripu tukšos «Avtomobilist» vārtos.

Divos Austrumu konferences ceturtdaļfinālos uzvarētāji bija skaidri jau iepriekš - Čeļabinskas «Traktor» ar 4-1 pārspēja Ņižņekamskas «Ņeftehimik» un Kazaņas «Ak Bars» ar tādu pašu rezultātu pieveica Habarovskas «Amur».

Rietumu konferencē sezona trešdien noslēdzās uzbrucējam Kasparam Daugaviņam un trenerim Pēterim Skudram, jo viņu pārstāvētā Ņižņijnovgorodas «Torpedo» ar 0-4 kapitulēja Jaroslavļas «Lokomotiv», kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs. Līdz ar to Bārtulis pašlaik palicis vienīgais Latvijas hokejists, kurš turpina KHL sezonu.

Šajā sezonā KHL piedalījās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā, jo sacensībās vairs nestartēja Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīja pa 56 spēlēm, kas bija par četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Latvijas klubs Rīgas «Dinamo» ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu