Pēc vēl viena skandāla uz laiku pārtraukta Grieķijas čempionāta norise

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Uz laiku pārtraukta Grieķijas augstākās futbola līgas čempionāta norise, paziņojis šīs valsts sporta ministra vietnieks. Grieķijas futbols svētdien tika ierauts pamatīgā skandālā. Salonikos tikās divas komandas, kas pretendē uz čempionu titulu, - vietējā PAOK un Atēnu AEK.

Dueļa izskaņā PAOK guva vārtus, taču aizmugures dēļ tie netika ieskaitīti. Laukumā sākās pamatīgs haoss, un tajā izskrēja daudz cilvēku, turklāt tajā ar šaujamieroci pie siksnas devās arī Saloniku kluba īpašnieks Ivans Savidis, kurš devies pārmācīt mača tiesnesi.

Brīdi vēlāk tiesneši tomēr nolēma ieskaitīt PAOK vārtu guvumu, tomēr AEK futbolisti pēc tam nebija pierunājami atgriezties laukumā, jo baidījās par savu drošību. Tiesa, čempionāta vadība pēcāk nolēma rezultātu mainīt un fiksēja šajā mačā bezvārtu neizšķirtu.

Tikmēr Savidis izsludināts policijas meklēšanā. Lai arī viņam ir ieroča nēsāšanas atļauja, viņš tiek meklēts par iziešanu futbola laukumā.

Savukārt pirmdien Grieķijas sporta ministra vietnieks Jorgs Vasiladis paziņoja, ka vietējā čempionāta izspēle uz laiku tiek apturēta. Tas netiks atsākts, kamēr visas puses nebūs vienojušās par jaunas sistēmas izveidi.

Šāds lēmums pieņemts sadarbībā ar Eiropas Futbola federāciju asociāciju (UEFA).

Grieķijas čempionāta rīkotāji atņēma PAOK trīs punktus pēc 25.februārī apturētas spēles pret vienu no niknākajām konkurentēm Pirejas «Olympiakos». Mačs notika Salonikos, tomēr tas tika pārtraukts pēc tam, kad viesu trenerim Oskaram Garsijam trāpīja no tribīnēm mests priekšmets.

Tāpat Saloniku klubam tika piespriests 30 000 eiro liels naudas sods un nākamie divi mājas mači tam jāaizvada bez skatītājiem.

Tiesa, pirms svētdienas mača šis lēmums tomēr tika atcelts.

Grieķijas čempionāta līdere ar 55 punktiem 25 mačos ir AEK, no kuras par diviem punktiem atpaliek PAOK un «Olympiakos».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu