Rastorgujevs ar sliktu šaušanu ieņem vietu trešajā desmitā masu startā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Somijas pilsētā Kontiolahti ar sliktu šaušanu ieņēma 22.vietu Pasaules kausa septītā posma 15 kilometru masu starta distancē.

(Pievienota 5. un 6. rindkopa.)

Rastorgujevs, kurš ceturtdien bija otrais sprinta distancē, mēroja piecus soda apļus, nepiedaloties cīņā par augstākajām vietām.

Par sacensību uzvarētāju negaidīti kļuva austrietis Jūlians Eberhards, kurš pēc pēdējās - ceturtās - šaušanas bija trešais, bet līdz finišam apsteidza francūzi Martēnu Furkadu un krievu Antonu Šipuļinu. Austrietis pieļāva divas kļūdas šaušanā, līdzīgi kā Furkads, bet Šipuļins mēroja vienu soda apli.

Furkads uzvarētājam beigās zaudēja 6,9 sekundes, kamēr Šipuļins, kurš ceturtdien uzvarēja sprintā, atpalika vēl par 12,4 sekundēm.

Tikmēr Rastorgujevs jau pirmajā šaušanā kļūdījās divas reizes, tobrīd ieņemot 22.vietu. Nākamajā reizē ugunslīnijā alūksnietis aizvēra visus mērķus, pakāpjoties uz 19.vietu, to saglabājot arī pēc trešās šaušanas, kurā tika nopelnīts viens soda aplis. Visbeidzot pēdējā šaušanā Rastorgujevs pieļāva vēl divas kļūdas, atkrītot uz 22.vietu, kurā viņš arī finišēja, no Eberharda atpaliekot divas minūtes un 19,3 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā ļoti stabilās pirmajās divās vietās joprojām ir Furkads un norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, kuri guvuši attiecīgi 888 un 845 punktus, bet trešo vietu ar 568 punktiem ieņem Šipuļins. Norvēģis Bē svētdien finišēja 19.vietā, jo līdzīgi kā Rastorgujevs arī mēroja piecus soda apļus.

Savukārt Rastorgujevs ar 354 punktiem ieņem 16.pozīciju, pēc svētdienas zaudējot divas vietas, bet Oskars Muižnieks guvis sešus punktus un atrodams 89.pozīcijā.

Tikmēr dāmām 12,5 kilometru distancē ar masu startu uzvaru svinēja vāciete Vanesa Hinca, kura šāva bez kļūdām, finišu sasniedzot 35 minūtēs un 47,9 sekundēs.

Viņai 13,5 sekundes zaudēja vienu soda apli mērojusī itāliete Liza Vitoci, bet par 16,8 sekundēm atpalika Anaisa Ševaljē no Francijas, kura arī šaušanā pieļāva vienu kļūdu.

Latvijas labākā biatloniste Baiba Bendika, kura piektdien ieņēma 56.vietu sprintā, masu startam nebija kvalificējusies.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīcijā ar 666 punktiem nostiprinājusies somiete Kaisa Mekereinena, kura svētdien bija ceturtā. Viņai ar 613 punktiem seko Anastasija Kuzmina no Slovākijas, kura masu startā ieņēma 16.vietu, bet trešā ar 568 punktiem ir itāliete Doroteja Vīrere, kura svētdien ieņēma 21.vietu.

Ceturtdien Rastorgujevs izcīnīja sudrabu desmit kilometru sprinta sacensībās, otro reizi karjerā Pasaules kausa izcīņā kāpjot uz goda pjedestāla. Viņš pērnās sezonas pēdējā posmā izcīnīja sudrabu 15 kilometru sacensībās ar masu startu, pirmo reizi Pasaules kausā finišējot pirmajā trijniekā, bet ceturtdien viņš atkārtoja savu karjeras labāko rezultātu.

No Latvijas sportistiem Pasaules kausa sacensībās uz goda pjedestāla kāpuši arī Ilmārs Bricis un Oļegs Maļuhins.

Šīs pasaules vadošajiem biatlonistiem ir pirmās sacensības pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Tur Rastorgujevs guva 12.vietu iedzīšanā, bet pārējās distancēs saskārās ar lielām problēmām šaušanā un tika pie zemākām vietām. Tāpat Olimpiādē slēpoja arī Oskars Muižnieks, kurš 20 kilometru distancē bija virs Rastorgujeva, bet labāko četrdesmitniekā neiekļuva. Somijā aizvadītajā posmā Muižnieks, kurš nav noliedzis, ka viņa galvenais mērķis bija tikt uz olimpiskajām spēlēm, nestartēja.

Rastorgujevs sezonas pirmajos divos startos šīs sezonas Pasaules kausā guva astotās vietas, bet turpinājumā desmitniekā individuālajās sacensībās neiekļuva. Tiesa, pirms olimpiskajām spēlēm viņš kļuva par Eiropas čempionu sprinta distancē, izpildot Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) uzstādītos mērķus.

Pasaules kausa nākamais etaps pēc nedēļas notiks Norvēģijā, bet vēl pēc nedēļas gaidāms posms Krievijas pilsētā Tjumeņā, ko varētu boikotēt vairāki vadošie pasaules biatlonisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu