Girgensonam sliktākais lietderības rādītājs komandā «Sabres» zaudētā NHL spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sipa USA/ScanPix

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons trešdien nopelnīja sliktāko lietderības rādītāju Bufalo «Sabres» komandā, kura Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē savās mājās ar rezultātu 1:5 (0:2, 0:3, 1:0) kapitulēja Kalgari «Flames» hokejistiem.

Girgensons šajā mačā spēlēja 17 minūtes un 13 sekundes, divas reizes metot pa vārtiem, izpildot trīs spēka paņēmienus, kā arī maču beidzot ar negatīvu lietderības koeficientu -2. Mājinieku rindās tāds pats rādītājs bija vēl tikai aizsargam Rasmusam Ristolainenam.

«Sabres» aizvadīja neveiksmīgu maču, jau spēles 27. minūtē esot iedzinējos ar 0:4, bet goda vārtus Keisijam Nelsonam iemetot vien 18 sekundes pirms pamatlaika beigām. «Flames» pirmos divus vārtus iemeta ar trīs minūšu intervālu, bet otrā perioda pirmajā daļā viesiem vajadzēja vien minūti, lai vēl divas reizes sarūgtinātu laukuma saimniekus.

Kalgari komandā ar precīzu metienu un rezultatīvu piespēli izcēlās Sems Benets, Marks Jankovskis un Marks Džordano, bet pa reizei precīzi bija arī Šons Monehens un Dagijs Hemiltons.

«Sabres» piedzīvoja otro zaudējumu pēdējos piecos mačos, noslīdot uz pēdējo vietu visas līgas kopvērtējumā, kamēr «Flames» komandai pārtrūka četru zaudējumu sērija.

Girgensons šosezon 61 spēlē guvis septiņus vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -8.

Arī iepriekšējās divās sezonās viņš pretinieku vārtsargus pārspēja pa septiņām reizēm. Savukārt labākā viņam bija 2014./2015.gada sezona, kad latvietis iemeta 15 ripas. Savā NHL karjerā latvietis 338 spēlēs ticis pie 44 vārtiem un 54 rezultatīvām piespēlēm, tikai par diviem punktiem atpaliekot no 100 punktu sasniegšanas.

Bufalo klubs ar 53 punktiem 67 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu, Austrumu konferencē, tomēr pozīciju augstāk esošā Otavas «Senators» ir tikai trīs punktus priekšā.

Savukārt visas līgas ieskaitē «Sabres» apsteidza Arizonas «Coyotes» komanda, kurai arī ir 53 punkti, taču labāki papildus rādītāji.

Tikmēr «Flames» ar 76 punktiem 68 cīņās ir Rietumu konferences desmitajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu