«Juventus» atspēlējas, uzvar «Hotspur» komandu un iekļūst ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas fināliste Turīnas «Juventus» trešdien slavenajā Vemblija stadionā atspēlēja vienu vārtu deficītu un uzvarēja angļu klubu Totenhemas «Hotspur», iekļūstot sacensību ceturtdaļfinālā, kur tika arī Anglijas futbola premjerlīgas līdere Mančestras «City».

«Juventus» futbolisti pretinieku laukumā svinēja panākumu ar rezultātu 2:1 (0:1), divu maču summā esot pārāka ar 4:3. Savukārt Mančestras «City» savās mājās negaidīti ar 1:2 (1:0) zaudēja Šveices vienībai «Basel», taču divu spēļu summā bija pārāka ar 5:2. Mančestras komandai pārtrūka 20 uzvarētu spēļu sērija savā laukumā.

Vemblija stadionā notikušajā cīņā sākumā labākas iespējas veidooja mājinieki, pēc korejieša Honmiņa Sona sitiena bumbu tverot «Juventus» pieredzējušajam vārtsargam Džanluidži Bufonam. Pēc tam nedaudz garām vārtiem sita «Hotspur» komandas līderis Harijs Keins. Tiesa, mājinieku līdzjutējiem nācās izbaudīt arī nepatīkamu brīdi, kad straujā uzbrukumā «Hotspur» soda laukumā tika nogāzts pretinieku uzbrucējs Duglass Kosta, taču tiesnesis 11 metru soda sitienu nepiešķīra.

Turpinājumā laukumā ritēja ļoti līdzīga cīņa, taču 39.minūtē mājiniekiem izdevās atklāt rezultātu. Pēc centrējuma sitiena pozīcijā nonāca Sons, kurš gan īsti netrāpīja pa bumbu, taču tā veiksmīgi iegriezās un ielidoja «Juventus» vārtos, tobrīd Bufonam jau atrodoties uz zālāja un nespējot aizsniegties līdz bumbai.

Otrajā puslaikā jau krietni aktīvāki bija «Juventus» vīri, kuriem trīs minūšu laikā izdevās mainīt spēles gaitu. Cīņas 64.minūtē Sami Hedira izdarīja centrējumu, bumba pēc tam nonāca pie Gonsalo Igvaina, kurš sitot no gaisa, to ieradīja Igo Lorisa sargātajos vārtos. Savukārt vēl pēc trim minūtēm rupji kļūdījās «Hotspur» aizsardzība, šoreiz jau pēc Igvaina piespēles ļaujot Paulo Dibalam izskriet vienatnē uz mājinieku vārtiem, šādu iespēju argentīniešu uzbrucējam garām nelaižot.

«Hotspur» bija nepieciešams laiks, lai atgūtos no šāda šoka, tomēr komanda spēja saņemties un tuvojoties mača beigām lieliem spēkiem devās uz priekšu, izveidojot vairākas teicamas iespējas. Tuvu saviem otrajiem vārtiem spēlē bija Sons, taču bumba lidoja nedaudz garām vārtu stabam. Savukārt pamatlaika pašās beigās mājinieki pēc Keina sitiena norībināja arī «Juventus» vārtu stabu, taču bumbu teju no vārtu līnijas laukumā izsita Turīnas kluba aizsargs Andrea Barzagli.

Arī kompensācijas laikā notikumi risinājās «Juventus» laukuma pusē, tomēr izglābties «Hotspur» nespēja.

Jau vēstīts, ka pirmais mačs Turīnā noslēdzās neizšķirti 2:2, lai gan «Juventus» jau pašā sākumā bija panākuši 2:0.

«Juventus» un «Hotspur» Eirokausos tikās pirmoreiz vēsturē.

Zīmīgi, ka Anglijas klubs līdz šim bija uzvarējis visos sešos gadījumos, kad kādā no UEFA turnīru izslēgšanas kārtām tas pirmajā mačā nospēlējis neizšķirti, taču šoreiz tas neizdevās. Tāpat «Hotspur» UEFA Čempionu līgā šosezon savā laukumā zaudēja pirmo reizi.

«Juventus» komandai pret Anglijas premjerlīgas klubiem tagad ir astoņu nezaudētu spēļu sērija. Tāpat Turīnas klubs nevienā turnīrā nav zaudējis jau kopš novembra vidus.

Apakšgrupu sacensībās no šīm abām komandām labāk klājās «Hotspur», kas sešās spēlēs izcīnīja 16 punktus un bija pirmā H grupā, apsteidzot arī slaveno Madrides «Real». Tikmēr «Juventus» tikai ar 11 punktiem bija otrā D grupā, priekšā palaižot citu Spānijas grandu «Barcelona».

Itālijas čempionātā «Juventus» šobrīd ieņem otro vietu, par punktu atpaliekot no līderes «Napoli», kamēr «Hotspur» atrodas ceturtajā vietā premjerlīgā, no Mančestras «City» atpaliekot par 20 punktiem.

Tikmēr otrā trešdienas astotdaļfināla atbildes duelī Mančestras «City» ātri izvirzījās vadībā, kad pēc centrējuma neuzmanīgi nospēlēja divi «Basel» aizsargi, izlaižot bumbu pa sitienam Gabrielam Žesūsam, kurš no tuvas distances netraucēti raidīja bumbu vārtos.

Tomēr «Basel» nesalūza un deviņas minūtes vēlāk Muhameds Eljunussi atjaunoja neizšķirtu, tiekot pirmais pie atlēkušās bumbas. Savukārt otrajā puslaikā «Basel» sagādāja pārsteigumu, kad 71.minūtē no soda laukuma precīzs bija Mihaels Langs.

«City» centās atspēlēties, daudz kontrolēja bumbu, tomēr izraut neizšķirtu nespēja, kas gan netraucēja Žuzepa Gvardiolas komandai sasniegt ceturtdaļfinālu, jo pirmajā mačā viesos Anglijas klubs izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 4:0.

Jāpiebilst, ka pēc ziemas pārtraukuma «Basel» komanda visu turnīru ietvaros līdz trešdienai bija zaudējusi četros no pēdējiem pieciem mačiem.

Arī «Basel» un Mančestras «City» Eirokausos tikās pirmoreiz vēsturē, bet pirms tam apakšgrupu turnīrā Bāzeles komanda pārsteidzoši ar 1:0 uzvarēja otru Mančestras vienību «United».

Apakšgrupu turnīrā no šīm komandām labāk veicās Anglijas premjerlīgas līderei Mančestras «City», kas sešās spēlēs ieguva 15 punktus un bija pirmā F grupā, kamēr «Basel» ar 12 punktiem bija otrā A apakšgrupā, priekšā palaižot Mančestras «United».

Premjerlīgā šobrīd Mančestras «City» ir 16 punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju Mančestras «United», kamēr «Basel» komanda Šveices čempionātā atrodas otrajā vietā, jau par 14 punktiem atpaliekot no Bernes «Young Boys».

Mančestras «City» joprojām nav tālu no tā, lai šosezon iegūtu pat trīs titulus. Klubam rokā jau ir Anglijas Līgas kausa trofeja, turklāt šobrīd pārliecinoši tiek aizvadīti mači arī premjerlīgā un UEFA Čempionu līgā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka otrdien par pirmajām UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālistēm kļuva trofejas glabātāji Madrides «Real» no Spānijas, kuri divu spēļu summā ar 5:2 apspēlēja Francijas klubu Parīzes «Saint-Germain», un Anglijas vienība «Liverpool», kas ar 5:0 uzveica Portugāles flagmani «Porto».

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālu izloze notiks 16.martā.

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināli notiks aprīlī, kamēr pusfināli - aprīļa un maija vidū. Turnīra fināls 26.maijā paredzēts Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas finālā otro gadu pēc kārtas uzvarēja Madrides «Real», kas izšķirošajā spēlē ar 4:1 sagrāva Turīnas «Juventus».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu