Olimpiskais čempions Sāmuelsons boikotēs Krievijā gaidāmo PK posmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs zeltu un sudrabu ieguvušais zviedru biatlonists Sebastians Sāmuelsons boikotēs sezonas pēdējo Pasaules kausa posmu, kam šī mēneša beigās jānotiek Krievijā.

Pašlaik 20 gadus vecais Sāmuelsons izvēlējies spert šādu soli saistībā ar Krievijā nesakārtoto antidopinga sistēmu.

«Valstīm, kam nav normāli funkcionējošas antidopinga organizācijas, nevajadzētu uzņemt starptautiskas sacensības,» savā tvitera profilā ierakstīja Sāmuelsons, kurš Phjončhanā kļuva par olimpisko čempionu 4x7,5 kilometru stafetē, bet 12,5 kilometru iedzīšanā zviedru talants ieguva sudrabu.

Sportists arī nenoliedza, ka viņam bijušas rūpes par savu un nodoto analīžu drošību Krievijā.

Iepriekš februārī par pēdējā Pasaules kausa posma boikotu paziņoja arī Čehijas un ASV biatlona izlases.

Pasaules kausa noslēdzošajam - devītajam - posmam Tjumeņā jānorisinās no 22. līdz 25.martam. Februārī Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) padome paziņoja, ka izmaiņas kalendārā netiks veiktas, lai arī šīs sacensības izsaukušas pretrunīgu reakciju.

Pirms tam janvārī IBU bija saņēmusi vairāk nekā 30 sportistu vēstuli no astoņām valstīm, nerīkot sacensības Krievijā.

Līdz Pasaules kausa noslēdzošajam posmam vēl jāizvada sacensības Somijā un Norvēģijā.

Iepriekšējā sezonā Krievija pati atteicās no Pasaules kausa posma rīkošanas Tjumeņā, taču, visticamāk, šāda iespēja tāpat tiktu atņemta. Tieši tā notika ar Krievijas tiesībām rīkot 2021.gada pasaules čempionātu. IBU padome aicināja Krieviju pašu atteikties no planētas meistarsacīkšu organizēšanas, taču pēc tam, kad tas nenotika, šīs tiesības tika atņemtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu