«Siguldas kauss 2018» brīvdienās pulcējis rekordlielu dalībnieku skaitu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 1. līdz 4. martam Siguldas Pilsētas trasē norisinājās «Siguldas kauss 2018» kalnu slēpošanā un snovbordā, kas ir tradīcijām bagātākās un senākās kalnu slēpošanas sacensības Latvijā teju 50 gadus. Šogad «Siguldas kausa» sacensībās piedalījās vairāk nekā 197 dalībnieki 15 vecuma grupās gan no Latvijas, gan kaimiņu valstīm.

1.martā Siguldas Pilsētas trasē tika aizvadītas snovborda sacensības, kur dalībniekiem sevi bija jāizaicina milzu slalomā, savukārt 3.martā norisinājās milzu slaloms kalnu slēpošanā, kas bija kvalifikācijas brauciens paralēlajam slalomam, kurš norisinājās 4.martā.

Kopējie sacensību rezultāti visās disciplīnās un vecuma grupās pieejami Siguldas Pilsētas trases mājas lapā.

Sacensībās tika godināti ne tikai godalgoto vietu ieguvēji, bet arī jaunākais un vecākais sacensību dalībnieks, Kalna karalis un karaliene, kā arī «Kišuro» balvas ieguvējs. Sacensību jaunākā dalībniece bija trīsgadīgā Līva Meldere, vecākais - 78 gadus vecais Aleksandrs Kuzņecovs. Šogad 495 dalībnieki un līdzjutēji piedalījās balsošanā par Kalna karaļa un karalienes titulu. Ar pārliecinošu balsu pārsvaru Kalna karaļa un karalienes titulu ieguva Roberts Beikmanis un Laura Bišere. «Kišuro» balva par neveiksmīgāko kritienu tika piešķirta Jānim Siliņam.

Pasākuma laikā tika ievērotas gan iemīļotas sacensību tradīcijas, gan ieviestas jaunas – svinīgā atklāšanas parāde, nakts brauciens ar lāpām, motociklu kalnā braukšanas šovs un gada lielākā «Aprés-Ski» ballīte.

Pasākumu organizēja Siguldas Pilsētas trase sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību un Latvijas Slēpošanas federāciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu