Gulbis pasaules rangā atgūst vēl sešas vietas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, atguvis vēl sešas vietas un nu atrodams 189.vietā.

Sešu vietu kāpums Gulbim padevies pēc tam, kad viņš februāra izskaņā pārvarēja Dubaijas «ATP World Tour 500» turnīra kvalifikāciju, bet pamatsacensību pirmajā kārtā piekāpās Likam Pujam no Francijas. Šāds sniegums latvietim ļāva tikt pie 20 ATP ranga punktiem.

Latvijas tenisists ATP pamatturnīros nav uzvarējis kopš pērnā gada ASV atklātā čempionāta.

Vēl šā gada sākumā 29 gadus vecais Gulbis izkrita no pasaules ranga labāko divsimtnieka, tomēr pēcāk tajā atgriezās.

Pērn Gulbis nokrita arī līdz pasaules ranga 589.pozīcijai, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu, taču kopš jūlija sāka pakāpenisku kāpumu. Gulbis cīnījās ar veselības problēmām un pērn turnīros lielākoties piedalījās ar aizsargāto rangu vai organizatoru piešķirtiem īpašajiem ielūgumiem.

Līdz jūlijā gaidāmajam Vimbldonas čempionātam latvietim šosezon ir jāaizstāv tikai 30 ATP ranga punkti, kas kādreizējā Latvijas tenisista Pjotra Ņečajeva audzēknim varētu palīdzēt veikt kāpumu rangā.

Tikmēr Latvijas otrā rakete šobrīd ir Mārtiņš Podžus, kurš jaunākajā rangā zaudējis divas vietas un tagad atrodas 574.pozīcijā. Savukārt pērn uz brīdi Gulbim valsts pirmās raketes godu atņēmušais Miķelis Lībietis, kurš novembrī guva smagu Ahileja cīpslas traumu, pēc kuras paredzama ilgstoša atlabšana, atguvis divas vietas un ieņem 1142.pozīciju.

Vēl no Latvijas sportistiem Artūrs Lazdiņš ieņem dalītu 1375.vietu, kamēr dalītā 1583.vietā atrodas Roberts Grīnvalds un Krišjānis Stabiņš. Savukārt 17 gadus vecais Mārtiņš Rocēns ATP rangā atrodas dalītā 1815.pozīcijā.

Stabiņš 2017.gada sākumā bija sparingpartneris Latvijas tenisa zvaigznei Aļonai Ostapenko, bet vēlāk trenēja ASV pārstāvi Varvaru Ļepčenko, tāpēc pats pērn daudz nespēlēja.

Tikmēr pasaules vadošo tenisistu pulkā ievērojamu pārmaiņu nav, jo planētas pirmās raketes godu saglabājis Šveices leģenda Rodžers Federers. Pašlaik 36 gadus vecais Federers februārī triumfēja Roterdamas «ATP World Tour 500» sērijas turnīrā, tā laikā nodrošinot atgriešanos ranga pirmajā vietā un kļūstot par visu laiku vecāko tajā esošo tenisistu, Līdz šim visu laiku vecākais ranga līderis bija amerikānis Andrē Agasi, kurš vadību 2003.gadā zaudēja, kad bija 33 gadus un 131 dienu vecs.

Iepriekšējo reizi ranga līderpozīcijā Federers bija 2012.gada oktobra beigās. Viņš no 2004.gada februāra līdz 2008.gada augustam ATP ranga līderpozīcijā pavadīja 237 nedēļas, kas ir rekords. Planētas pirmās raketes godā viņš kopumā aizvadījis 303 nedēļas, kas arī ir nepārspēts rekords.

Tikmēr otro vietu ieņem Federera ilggadējais konkurents Rafaels Nadals no Spānijas. Trešais ir horvāts Marins Čiličs, kurš pēc sezonas pirmā «Grand Slam» turnīra Austrālijā debitēja pirmajā trijniekā, ceturto vietu ieņem bulgārs Grigors Dimitrovs, bet piektais ir Vācijas pārstāvis Aleksandrs Zverevs. Tālāk seko austrietis Dominiks Tīms, septīto vietu saglabājis beļģis Dāvids Gofēns, kamēr astotais tagad ir argentīnietis Huans Martins del Potro, kuram seko Dienvidāfrikas Republikas tenisists Kevins Andersons.

Savukārt pirmo desmitnieku noslēdz amerikānis Džeks Soks.

Tikmēr bijušais pasaules ranga pirmais numurs Novaks Džokovičs no Serbijas šobrīd atrodams 13.vietā. Viņam veikta elkoņa operācija, kas sacensībās liegs piedalīties ilgāku laiku. Savukārt savainotais britu tenisists Endijs Marejs pasaules ranga atrodas vien 29.pozīcijā, bet viņa atgriešanās kortā varētu notikt vien pēc dažiem mēnešiem.

Sestdien par Akapulko «ATP World Tour 500» turnīra uzvarētāju kļuva del Potro, kurš finālā ar 6-4, 6-4 uzvarēja Andersonu. Tas nozīmēja abu tenisistu samainīšanos vietām jaunākajā pasaules rangā, argentīnietim pie viena tiekot arī pie sava 21.titula karjerā. Savukārt par Dubaijas «ATP World Tour 500» turnīra uzvarētāju nedēļas nogalē kļuva spānis Roverto Bautista-Aguts, kurā finālā ar 6-3, 6-4 pārspēja Gulbi pieveikušo Puju, tikdams pie astotā titula karjerā.

Savukārt par mazāk prestižā Sanpaulu «ATP World Tour 250» turnīra uzvarētāju tika kronēts itālis Fabio Fonjīni, kurš izšķirošajā mačā ar 1-6, 6-1, 6-4 apspēlēja čīlieti Nikolasu Harri, tiekot pie sestā titula karjerā.

Tikmēr ATP dubultspēļu rangā Lībietis saglabājis 182.pozīciju. Rūdolfs Mednis joprojām ieņem dalītu 1446.vietu, kamēr Mikus Losbergs ar divu vietu kāpumu atrodas dalītā 1471.pozīcijā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu