NBA zvaigzne Kobe Braients saņēmis «Oskaru»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Losandželosā svētdien (pirmdien pēc Latvijas laika) notika 90. ASV Kinoakadēmijas balvu «Oskars» pasniegšanas ceremonija. Nominācijā «Labākā animācijas īsfilma» uzvarēja «Dear Basketball» (Mīļais basketbols) - poēma, ko sarakstījis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kādreizējā zvaigzne Kobe Braients.

Braients savu NBA spēlētāja karjeru, kas ilga 20 sezonas, noslēdza 2016. gadā. Viņš visu karjeru pavadīja Losandželosas «Lakers» komandā un kopumā guva 33 643 punktus, kas ir trešais labākais rādītājs NBA vēsturē aiz Karla Melouna (36 928) un Karīma Abula-Džabara (38 387).

«Mans dievs... Es jūtos labāk, nekā izcīnot čempiontitulu. Tas ir trakums... tas ir trakums,» pēc «Oskara» balvas saņemšanas Braienta teikto citē «Associated Press».

«Kā basketbola spēlētājiem mums it kā būtu jātur muti ciet un jādriblē, bet esmu priecīgs, ka tomēr darām nedaudz vairāk,» runā uz skatuves sacīja Braients.

Pašlaik 39 gadus vecais Braients karjerā izcīnīja piecus NBA čempiona titulus, divas reizes tika atzīts par NBA finālsērijas vērtīgāko spēlētāju un vienreiz par labāko spēlētāju regulārajā čempionātā, kā arī izcīnījis divas olimpiskās zelta medaļas ar ASV izlasi - 2008. gadā Pekinā un 2012. gadā Londonā.

Savukārt kategorijā «Labākā dokumentālā filma» tika godalgota lente «Icarus» («Ikars»), kas vēsta par dopingu Krievijas sportā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu