Kalnu slēpotājs Hiršers septīto gadu pēc kārtas triumfē PK absolūtajā kopvērtējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers svētdien Slovēnijā uzvarēja Pasaules kausa sacensībās slalomā, septīto gadu pēc kārtas triumfējot arī absolūtajā kopvērtējumā, tiekot pie kārtējā Lielā kristāla globusa.

Tāpat Hiršers svētdien nodrošināja Mazo kristāla globusu slaloma disciplīnā, to iegūstot piekto reizi karjerā.

Hiršers, kurš sestdien nodrošināja arī Mazo kristāla globusu milzu slalomā, svētdien divu braucienu summā finišēja pēc minūtes un 49,22 sekundēm. Viņam 1,22 sekundes zaudēja norvēģis Henriks Kristofešens, bet vēl par 0,39 sekundēm atpalika Ramons Cenhauserns no Šveices.

Austrietis Pasaules kausa posmos izcīnīja savu 12.uzvaru šajā sezonā un 57.panākumu karjerā.

Tikmēr tikai 24.vietā palika Phjončhanas olimpisko spēļu čempions slalomā Andrē Mīrers no Zviedrijas.

Divkārtējais olimpiskais čempions Hiršers, kurš Phjončhanā izcīnīja zelta medaļas Alpu kombinācijā un milzu slalomā, pie Lielā kristāla globusa būtu ticis arī tad, ja svētdien sacensībās ieņemtu septīto vietu.

Visu disciplīnu kopvērtējumā Hiršeram tagad ir 1494 punkti, kamēr par 289 punktiem atpaliek Kristofešens, taču tā kā viņš nestartē ātruma disciplīnās, bet no tehniskajām disciplīnām vēl palikušas divas sacensības, viņš vairs nevar noķert austrieti.

Savukārt labāko trijnieku kopvērtējumā ar 716 punktiem noslēdz cits Norvēģijas pārstāvis Aksels Lunns Svindāls, kurš svētdien nestartēja.

Tikmēr slaloma disciplīnā, kurā atlikušas vienas sacensības, Hiršeram ir 874 punkti, Kristofešenam 710, bet Mīreram 460 punkti.

Pasaules kausa svētdien sacensības aizvadīja arī dāmas, kuras Šveices kalnu kūrortā Kransmontanā sacentās Alpu kombinācijā.

Uzvaru svinēja itāliete Federika Brinjone, kura supergiganta un slaloma summā finišēja pēc minūtes un 46,47 sekundēm.

Viņai tikai trīs sekundes simtdaļas zaudēja olimpiskā čempione šajā disciplīnā Mišela Gizina no Šveices, bet vēl par 0,06 sekundēm atpalika slovākiete Petra Vlhova.

Brinjone pēc supergiganta bija dalītā piektajā vietā, bet līdere tobrīd bija viņas tautiete Sofija Godžija, kura Phjončhanā kļuva par olimpisko čempioni nobraucienā. Tomēr slalomā Godžija vadību zaudēja, paliekot vien astotā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 1513 punktiem ir amerikāniete Mikaēla Šifrina, kura šajā nedēļas nogalē nestartēja, kamēr otro vietu ar 952 punktiem ieņem Vendija Holdenera no Šveices, kura svētdien palika ceturtā. Tikmēr uz trešo vietu kopvērtējumā nu pakāpusies slovākiete Vlhova, apsteidzot Lihtenšteinas spoprtisti Tīnu Veirāteri, kura sestdien bija labākā supergiganta sacensībās, bet svētdien Alpu kombinācijā nestartēja.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu