«Bruins» samet 8 ripas uzvarā pār NHL čempioni «Penguins»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Bostonas «Bruins» ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar rezultātu 8:4 (5:3, 3:0, 0:1) pārspēja Pitsburgas «Penguins».

«Bruins» rindās ar «hat-trick» izcēlās čehs Davids Krejči, kamēr divas ripas «Penguins» vārtos ieraidīja viņa tautietis Davids Pastrņāks. Vēl pa vārtiem guva «Bruins» jaunieguvums Riks Nešs, Torijs Krags un Deivids Bakess.

Iepriekšējo divu sezonu čempiones «Penguins» rindās divus vārtus guva Olli Mēte, bet pa vienam precīzam metienam bija Railijam Šīhenam un Filam Keselam.

«Bruins» aizvadīja savu rezultatīvāko spēli kopš 2012.gada, piecus no astoņiem vārtiem gūstot uzbrucēju otrajam virknējumam Krejči-Nešam-Kragam.

«Esmu ļoti apmierināts, ka spēlēju šajā maiņā. Nešs ir pasaules klases hokejists, ko ir pierādījis savās pirmajās spēlēs «Bruins» komandā. Tas nav vienkārši, bet viņi veiksmīgi iekļaujas šajā virknējumā,» teica Krejči.

Abas komandas pāreju periodā pastiprināja uzbrukuma līnijas, piesakot pretenzijas uz Stenlija kausu. Tiesa, pārmaiņas par labu nākušas tikai Bostonas komandai, kas izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas, kamēr «Penguins» ir trīs zaudējumu sērijā.

«Penguins» uzbrucēju rindas ievērojami papildināja dažas dienas pēc tam, kad atpakaļ uz Amerikas Hokeja līgu (AHL) tika nosūtīts šajā pozīcijā spēlējošais latvietis Teodors Bļugers, kurš sešas spēles palika rezervē, tā arī nesagaidot savu debiju NHL.

Tikmēr NHL kopvērtējuma vadošā komanda Tampabejas «Lightning» viesos pagarinājumā ar rezultātu 5:4 (1:1, 3:1, 0:2, 1:0) pārspēja Dalasas «Stars», uzvaras vārtus gūstot Korijam Konaheram. «Stars» rindās ar diviem precīziem metieniem atzīmējās Tailers Segins.

Savukārt Rietumu konferences vadošā komanda Nešvilas «Predators» izbraukumā ar 4:2 (0:2, 2:0, 2:0) apspēlēja Edmontonas «Oilers». «Predators» vienībā ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās zviedru uzbrucējs Viktors Arvidsons.

Tāpat kā Bostonā, arī Sanhosē bija rezultatīvs mačs, vietējai «Sharks» komandai ar rezultātu 7:2 (2:1, 4:0, 1:1) sagraujot Čikāgas «Blackhawks». Sanhosē vienībā ar diviem precīziem metieniem izcēlās Džo Pavelskis.

«Sharks» februārī trīsreiz uz NHL izsauca latviešu uzbrucēju Rūdolfu Balceru, taču arī viņš savu debiju planētas spēcīgākajā līgā vēl nav piedzīvojis.

Tikmēr Losandželosas «Kings» savu skatītāju priekšā ar rezultātu 5:2 (0:2, 3:0, 2:0) apspēlēja Kolumbusas «Blue Jackets», divas ripas viesu vārtos iemetot Aleksam Aiefallo.

Savukārt Karolīnas «Hurricanes» pretinieku laukumā ar 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) apspēlēja Filadelfijas «Flyers», divus vārtus gūstot Džastinam Viljamsam.

Vēl ceturtdien NHL pastarīte Arizonas «Coyotes» mājās ar rezultātu 5:3 (0:1, 1:0, 4:2) pieveica Minesotas «Wild». Tikmēr Floridas «Panthers» savā laukumā ar 3:2 (1:0, 0:1, 2:1) uzveica Ņūdžersijas «Devils», divas ripas viesu vārtos raidot Aleksandram Barkovam.

Kopvērtējumā Austrumu konferencē vadībā ir Tampabejas «Lightning», kas izcīnījusi 92 punktus 65 mačos. Tai ar 86 punktiem seko Bostonas «Bruins», bet trešā ar 85 punktiem ir Toronto «Maple Leafs».

Tikmēr latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» ar 51 punktu 64 spēlēs ieņem pēdējo, 16. vietu, konferencē, par vienu punktu atpaliekot no Otavas «Senators», bet visā līgā apsteidzot tikai «Coyotes», kam ir par trim punktiem mazāk.

Savukārt Rietumu konferencē līderpozīcijā ar 89 punktiem 63 mačos ir «Predators», aiz tās ar 87 punktiem atrodas NHL debitante Vegasas «Golden Knights», kamēr trešo vietu ar 83 punktiem ieņem Vinipegas «Jets».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu