Gerhards pēc tikšanās ar Gorkšu: Nepieciešama programma futbola attīstībai Latvijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/TVNET kolāža

Latvijā nepieciešams radīt valsts atbalsta instrumentu futbola attīstībai, uzskata vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL/TB-LNNK), portālu TVNET informēja ministra padomniece Santa Vaļuma.

Gerhards un parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts šonedēļ tikās ar Latvijas Futbola federācijas prezidenta amata kandidātu Kasparu Gorkšu.

Diskusijas laikā tika pārrunāts Gerharda redzējums par sporta attīstību Latvijas reģionos un Gorkša vīzija par Latvijas Futbola federācijas un ministrijas iespējamo sadarbību sporta infrastruktūras veicināšanā.

«Futbols ir aktuāls sporta veids gan galvaspilsētā, gan reģionos – tas sniedz iespēju iedzīvotājiem iesaistīties, ne tikai vērojot sporta spēles, bet arī pašiem piedaloties pasākumos, kas saistīti ar futbola apgūšanu,» paziņojumā citēts Gerhards.

«Ir svarīgi nodrošināt viegli pieejamas sporta veida mācību iespējas reģionos, lai arvien vairāk mūsu bērnu varētu apgūt interesējošā sporta veida prasmes. Atbalstot un motivējot mēs varam veidot vidi, kur tiek trenēti profesionāli sportisti jau no bērnības. Tādēļ ir nepieciešama ilgtermiņa garantēta valsts atbalsta programma futbola pieejamības sakārtošanai Latvijas reģionos,» uzsvēra ministrs.

Paziņojumā norādīts, ka šobrīd pieejamā sporta infrastruktūra bez konceptuālām atbalsta izmaiņām nākotnē var pakāpeniski kļūt neatbilstoša sabiedrības pieprasījumam un prasībām. Neveicot investīcijas un nesniedzot vajadzīgo atbalstu futbola attīstībai reģionos, kā arī nerisinot aktuālos jautājumus pēc būtības, nākotnē ar sporta pieejamību var rasties arvien lielāki sarežģījumi.

Lai panāktu būtiskus uzlabojumus un sakārtotu procesus, ir nepieciešams veidot sadarbību starp valsti, pašvaldībām un Futbola federāciju, lai risinātu atbalsta iespējas valstiskā līmenī, rūpējoties ne tikai par galvaspilsētas, bet arī par visas Latvijas sporta attīstību. Sporta infrastruktūras pieejamības veicināšanai reģionos ir nepieciešams veidot ilgtermiņa attīstības programmu, ar kuru būtu iespējams plānveidīgi sakārtot tehniskos risinājumus, tai skaitā stadionus - šā mērķa sasniegšanai paredzot noteiktu finansējumu no valsts, pašvaldībām, kā arī no Futbola federācijas piesaistītajiem finanšu līdzekļiem.

Parlamentārais sekretārs Eglīts norāda, ka sporta infrastruktūras sakārtošana ir viena no reģionālās attīstības sastāvdaļām, kas būtiski uzlabo iedzīvotājiem pieejamo pakalpojumu un iespēju klāstu, lai ikviens iedzīvotājs izvēlētos palikt sava dzīvesvietā un nebūtu spiests pamest savas dzimtas mājas vai pat Latvijas valsti.

Šā gada 27. aprīlī notiks Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta vēlēšanas. Savu kandidatūru amatam bez Gorkšs izvirzījis arī Vadims Ļašenko un Krišjānis Kļaviņš.

ilggadējais LFF prezidents Guntis Indriksons oktobra beigās federācijas valdei nodeva oficiālu iesniegumu, ka viņš aprīlī gaidāmajā kongresā atkāpsies no amata.

Indriksons kopš 1996. gada ieņem LFF prezidenta amatu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu