Girgensons spēlē virs 20 minūtēm un palīdz «Sabres» apspēlēt NHL līderi

LETA/NHL
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē pirmoreiz vairāku gadu laikā laukumā aizvadīja virs 20 minūtēm, palīdzot Bufalo «Sabres» komandai viesos ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 1:0) pagarinājumā apspēlēt kopvērtējuma līderi Tampabejas «Lightning».

«Sabres» izcīnīja trešo uzvaru pēdējās četrās spēlēs, kas seko triju zaudējumu sērijai, bet Girgensons virs 20 minūtēm nospēlēja pirmoreiz kopš 2015.gada 30.oktobra.

Spēles sākuma daļā «Lightning» vadībā izvirzīja Korijs Konakers, tomēr trešajā periodā izlīdzinājumu panāca Evans Rodrigess, bet pagarinājumā uzvaras vārtus iemeta Džeisons Pominvils.

Austrumu konferences pastarīte «Sabres» pārspēja «Lightning» komandu otro reizi divu nedēļu laikā, turklāt februārī tā divreiz pieveica arī starp kopvērtējuma vadošajām vienībām esošo Bostonas «Bruins».

Neskatoties uz zaudējumu, «Lightning» kļuva par pirmo komandu šosezon, kas sasniegusi 90 kopvērtējuma punktu robežu. Tomēr iepriekšējā mačā tā traumas dēļ zaudēja līgas rezultatīvāko hokejistu Ņikitu Kučerovu, kurš ceturtdien nespēlēja.

Girgensons šajā mačā laukumā bija 20 minūtes un 54 sekundes, kas bija trīs minūšu pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo maču. Latviešu uzbrucējs pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja divus metienus, uzvarēja vienā no trijiem iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Šosezon uzbrucējs 58 spēlēs guvis sešus vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības rādītāja -6.

«Sabres» ar 51 punktu 65 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu, konferencē, tomēr vairs tikai par punktu atpaliek no Otavas «Senators», kas ir pozīciju augstāk. Savukārt visas līgas kopvērtējumā Bufalo vienība par pieciem punktiem apsteidz Arizonas «Coyotes».

Tikmēr «Lightning» ar 90 punktiem 64 mačos ir līgas un Austrumu konferences vadībā.

Nākamo spēli Bufalo komanda aizvadīs piektdien, kad viesosies pie Floridas «Panthers».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu