Sniegs Barselonā aizkavē F-1 treniņus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nepatīkamie un ziemīgie laika apstākļi, kas skāruši teju visu Eiropu, trešdien Barselonā iespaidoja arī Pirmās formulas (F-1) oficiālās treniņu nedēļas trešās dienas braucienus.

Arktiskās gaisa masas, kas sasniegušas arī Eiropas vidieni, trešdien ieviesa izmaiņas F-1 komandu treniņos, jo dienas sesijas sniega dēļ sākās ar trīs stundu aizkavēšanos.

Monmelo trasē, kas atrodas netālu no Barselonas, snigt sāka otrdienas vakarā un sniegs turpināja krist līdz pat trešdienas rīta pusei.

Treniņus varēja sākt vienīgi tad, kad temperatūra nedaudz paaugstinājās un sniega vieta sāka līņāt, braucējiem testus aizvadot slapjā trasē. F-1 oficiālajā paziņojumā tika norādīts, ka testi aizkavējās, jo tika gaidīts, kamēr uzlabosies redzamība trasē, kā arī tika gaidīti tādi laika apstākļi, lai lidojumus varētu veikt medicīnas helikopters.

Tāpat, lai doto komandām iespēju aizvadīt vairāk apļu, tika atcelts stundu garais pusdienu pārtraukums.

Vidusjūras reģionam netipiskie laika apstākļi - aukstums un sniegs iespaidoja arī F-1 treniņu nedēļas pirmās divas dienas, jo otrdien testi, kuros ātrākais bija «Ferrari» komandas pilots Sebastjans Fetels, tika pārtraukti pirms noteiktā laika.

Laika apstākļi galvassāpes radījuši sporta sacensību rīkotājiem arī citviet Eiropā. Tā otrdien Anglijas pēc spēka trešās līgas jeb «League One» vienības Pīterboro «United» spēlētāji bija spiesti ķerties pie slotām, lai notīrītu apsnigušās laukuma līnijas.

Pīterboro «United» un «Walsall» komandu spēlē bija aizvadītas 80 minūtes, kad mača tiesnesis cīņu apturēja, jo pamatīgi sasnigušā sniega dēļ vairs nevarēja redzēt laukuma sānu un gala līnijas.

«Kas tiesnesis apturēja spēli, viņš mums pateica, ka dod piecas minūtes, lai notīrītu laukuma līnijas. Ikviens ķērās pie darba, sākot mūsu administrācijas pārstāvjus un spēles palīgus, beidzot ar spēlētājiem un apkalpojošo personālu,» sacīja «United» komandas galvenā trenera pienākumu pildītājs Deivids Oldfīlds.

Spēli tomēr izdevās aizvadīt līdz galam, Pīterboro komandai izcīnot uzvaru ar rezultātu 2:1.

Sniegs un aukstums iespaidojis arī Skotijas futbola premjerlīgas spēļu norisi, jo atceltas trīs trešdien ieplānotās spēles, tostarp arī līderes Glāzgovas «Celtic» mačs.

Tāpat laikapstākļu dēļ pārcelta trešdien iecerētā Krievijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēle, kurā Samāras «Kriļja sovetov» vienībai bija plānots uzņemt Maskavas «Spartak». Lēmums pieņemts pusstundu pirms spēles, kad tika konstatēts, ka norises vietā ir 15 grādus stiprs sals.

Kā vēstīts, liela sniega un apledojuma dēļ brīdinājuma līmenis Īrijā un Skotijā trešdien paaugstināts no oranžā uz sarkano, sinoptiķiem prognozējot, ka Britu salām tuvojas pēdējo gadu lielākais sniegputenis.

No dienvidiem Britu salām tuvojas ciklons «Emma», kas sev līdzi nes stiprus nokrišņus un vētru. Sagaidāms, ka vietām uzsnigs vēl vairāki desmiti centimetru sniega, stiprākā snigšana prognozēta ceturtdien un piektdien Īrijas austrumos, Anglijas rietumos un Velsā. Iespējama arī atkala jeb sasalstošs lietus.

Gaidāmais sniegputenis dažos reģionos var kļūt par spēcīgāko pēdējo 35 gadu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu