Starkovs: Mūsu līdzjutēji ir noilgojušies pēc komandas ar lielu iekšējo gribasspēku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas nacionālā futbola komanda jau vairākus gadus rāda visai bālu sniegumu, tiesa, valstsvienībā notiek paaudžu maiņa. Izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs atzīst, ka līdzjutēji ir noilgojušies pēc uzvarām un komandas ar lielu iekšējo gribasspēku.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs 22. martā Spānijas pilsētā Marveljā, kad pārbaudes spēlē tiksies ar labi pazīstamajiem Fēru salu futbolistiem.

«Mums nepieciešams pēc iespējas labāk sagatavoties UEFA Nāciju līgas spēlēm, kas sāksies septembrī. Mūsu komandai šis ir ļoti nozīmīgs turnīrs. Līdz tam vēl plānotas divas nometnes un piecas spēles, tostarp Baltijas kausa izcīņa. Martā būs svarīgi sapulcināt komandu, iekļaut tajā spēcīgus un psiholoģiski gatavus futbolistus, kas var spēlēt grūtos apstākļos un pie lielām slodzēm risināt konkrētus uzdevumus,» sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) sacīja Starkovs.

Gatavojoties UEFA Nāciju līgas debijas sezonai, Latvijas izlase 25. martā izbraukumā pārbaudes spēlē tiksies arī ar Gibraltāru.

«Mūsu līdzjutēji ir noilgojušies pēc komandas ar lielu iekšējo gribasspēku. Aizvadītās spēles izlases treneru štābam devušas svarīgu vielu pārdomām, un attiecībā uz sastāvu mēs centīsimies izvēlēties pareizo.

Atkārtošos, tie futbolisti, kas izlasē tika iekļauti februārī, veica ļoti nozīmīgu pieteikumu tam, lai tiktu izsaukti atkal martā,» pastāstīja Starkovs.

Iepriekšējā mačā Latvija februāra sākumā ar 0:1 pārbaudes spēlē piekāpās Dienvidkorejai, kas šogad piedalīsies 2018. Pasaules kausa izcīņā Krievijā.

«Fēru salas un Gibraltārs ir tās komandas, kuras mums jāmāk apspēlēt,» teica Latvijas izlases galvenais treneris.

«Esam piemirsuši uzvaru garšu. Šīs nebūs parastas spēles, viegla pastaiga mūs negaida.

Lai uzvarētu gaidāmos pretiniekus, tā sakot, uz meistarības rēķina, mums būtu jābūt krietni pārākiem. Tāpēc uz šo nometni centīšos izsaukt stiprākos futbolistus. Vienlaikus dažādu iemeslu dēļ vairāki spēlētāji netiks iekļauti kandidātu lokā.»

Latvijas izlases kandidātu saraksts pārbaudes spēlēm pret Fēru salām un Gibraltāru tiks paziņots 12. vai 13. martā.

«Ziniet, šodien ir ļoti daudz padomdevēju par to, kurus spēlētājus saukt vai nesaukt izlasē.

Es paļaujos uz personīgo un savu asistentu viedokli, paļaujos uz mūsu redzējumu attiecībā uz visām komponentēm par konkrētiem spēlētājiem.

Pēdējā pusgada laikā ir sakrājusies plaša liela informācija par futbolistiem, attiecīgi kandidātu saraksta komplektēšanas procesā tiks rūpīgi izvērtēti visi saistītie faktori,» atklāja Starkovs.

FIFA rangā Latvijas valstsvienība šobrīd ieņem 132. pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu