Rīgas «Dinamo» pēc vētraina sākuma zaudē sezonas pēdējā izbraukuma mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Rīgas «Dinamo» komanda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) šīs sezonas pēdējā izbraukuma spēlē otrdien ar rezultātu 3:5 (2:2, 0:2, 1:1) zaudēja Minskas «Dinamo» vienībai.

Vārtus rīdziniekiem guva Miks Indrašis un Uvis Balinskis, kuri atzīmējās spēles pirmajās trīs minūtēs, kā arī Brendons Makmilans, kurš precīzi meta divas minūtes pirms pamatlaika beigām.

Rīgas «Dinamo» komandai šajā sezonā atlikusi vairs tikai viena spēle - ceturtdien savā laukumā pret Helsinku «Jokerit».

Mačs iesākās vētraini, Indrašim 25.sekundē raidot ripu starp Minskas komandas vārtsarga kājsargiem. Tiesa, pusminūti vēlāk laukuma saimnieki izspēlēja līdz tukšiem rīdzinieku vārtiem, Andrejam Stepanovam izlīdzinot rezultātu.

Spēles trešajā minūtē Balinskis ar metienu tālajā stūrī vēlreiz izvirzīja vadībā viesus, taču perioda priekšpēdējā minūtē pēc Aleksandra Jerofejeva noraidījuma vairākumu realizēja Minskas hokejists Džastins Fonteins.

Pamatīgu nokdaunu rīdzinieki saņēma otrā perioda pirmajā pusē, kad pretinieki nepilnas minūtes laikā panāca 4:2. Vispirms precīzi no vārtu priekšas meta Šarls Linglē, bet pēc tam ar gūtiem vārtiem atzīmējās Marks Andrē Granjāni.

Pēc ceturtajiem ielaistajiem vārtiem Rīgas komandas vārtos Manta Armaļa vietā stājās Jānis Kalniņš, kurš bija spiests kapitulēt trešā perioda trešajā minūtē, Sergejam Drozdam panākot jau 5:2.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas nepilnas divas minūtes kanādiešu uzbrucējs Makmilans vienus vārtus atguva, taču vēl vairāk atspēlēties rīdzinieki nespēja un cieta zaudējumu.

Rīgas «Dinamo» jau labu laiku ir zaudējusi izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņā, turklāt komanda ar 47 punktiem 55 mačos pašlaik ir pēdējā vietā visā līgā.

Rietumu konferencē rīdzinieki augstāk vairs nevar pakāpties, kamēr visas līgas vērtējumā iespējams apsteigt tikai Hantimansijskas «Jugra» vienību, kurai ir par punktu vairāk.

Tikmēr Minskas «Dinamo» ar 73 punktiem 55 mačos Rietumu konferencē ir desmitajā pozīcijā, arī vairs nepretendējot uz vietu «play-off» izcīņā.

Abām komandām šī bija ceturtā savstarpējā spēle šajā sezonā, iepriekšējā duelī Minskā ar 3:1 uzvarot rīdziniekiem, kamēr savās mājās Latvijas klubs zaudēja ar 1:2 un 2:3, otro no šiem mačiem 20.janvārī aizvadot zem klajas debess.

KHL čempionātos abas komandas savā starpā tikušās 36 reizes, Rīgas klubam uzvarot 17 mačos, kamēr minskiešiem ir par diviem panākumiem vairāk.

Rīgas «Dinamo» iepriekšējā KHL mačā, kas vēl notika pirms teju mēnesi ilgā pārtraukuma turnīrā, savās mājās ar 1:2 zaudēja Helsinku «Jokerit» komandai, bet Minskas klubs mājās ar 3:2 uzvarēja Bratislavas «Slovan».

Pirmdien klubs ziņoja, ka Rīgas «Dinamo» rindās būs arī Phjončahans olimpisko spēļu bronzu izcīnījušais kanādiešu aizsargs Karls Stolerijs, taču viņš šajā spēlē nepiedalījās.

Vēl tikai sestdien Stolerijs aizvadīja maču Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, Kanādai cīņā par bronzu ar rezultātu 6:4 pārspējot Čehiju. Stolerijs olimpiskajās spēlēs laukumā bija četrās spēlēs, kurās veica vienu metienu pa vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

KHL čempionātā bija teju mēnesi ilgs pārtraukums, kas saistīts ar Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Tajā «Dinamo» piedalījās pārbaudes turnīrā Davosā, kur ar 3:0 pārspēja citu KHL komandu Magņitogorskas «Metallurg», ar 1:2 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Čehijas augstākās līgas komandai Tršinecas «Ocelārži» un ar 2:0 apspēlēja Šveices klubu «Davos», turnīrā izcīnot pirmo vietu.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, pa astoņām labākajām katras konferences komandām iekļūstot Gagarina kausa izcīņā.

Rīgas «Dinamo» iepriekšējā sezonā, kas Latvijas klubam bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi «play-off» spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet nākamos trīs gadus «Dinamo» palika bez izslēgšanas turnīra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu