Bārtuļa pārstāvētā «Salavat Julajev» nodrošina vietu Gagarina kausa izcīņā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ufas «Salavat Julajev» komanda otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta priekšpēdējā mačā nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā jeb Gagarina kausa izcīņā.

Ufas komanda savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pārspēja «Soči» hokejistus, nodrošinādama uzvaru Čerņiševa divīzijā līdz ar to arī otro vietu Austrumu konferencē.

Pirmā perioda priekšpēdējā minūtē mača rezultātu atklāja Ufas komandas zviedru uzbrucējs Līnuss Ūmarks, kurš realizēja vairākumu.

Otrās trešdaļas septītajā minūtē viesu rindās ar precīzu metienu izcēlās ukrainis Jegors Morozovs, bet arī šajā periodā mājinieku guva vārtus priekšpēdējā minūtē, vadību atgūstot somam Jonasam Kempainenam.

Trešā perioda trešajā minūtē Vladimirs Tkačovs guva trešos vārtus mājinieku labā, nodrošinādamas «Salavat Julajev» uzvaru ar 3:1.

Bārtulis šajā mačā laukumā bija 20 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem un pielietoja divus spēka paņēmienus.

Šosezon Bārtulis 41 KHL spēlē atzīmējies ar sešām rezultatīvām piespēlēm.

Sezonu Bārtulis sāka Vladivostokas «Admiral» komandā, taču decembrī vērsās arbitrāžas tiesā un pēc tam līgumu pārtrauca, vēlāk pievienojoties «Salavat Julajev», kurā tagad ir aizvadījis deviņas spēles, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli.

Otrdien pēc gandrīz mēneša pārtraukuma atsācies KHL regulārais čempionāts, kurā bija Phjončhanas olimpiskajām spēlēm paredzēts pārtraukums.

Četrgades nozīmīgākā ziemas sporta veidu foruma hokeja turnīrā triumfēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Olimpisko sportistu no Krievijas izlase, kurā visi spēlētāji bija no KHL, jo Olimpiādē novarēja piedalīties Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti.

Tāpat vietu izslēgšanas turnīrā nodrošinājusi iepriekšējās sezonas vicečempione Magņitogorskas «Metallurg», kas savā laukumā ar rezultātu 4:0 (0:0, 3:0, 1:0) pārspēja Hantimansijskas «Jugra» vienību. Uzvarētājiem divus vārtus guva Deniss Kazionovs.

Magņitogorskas komandas vārtsargs Iļja Samsonovs šajā spēlē atvairīja visas 35 pretinieku mestās ripas.

Vēl otrdien Čeļabinskas «Traktor» viesos ar rezultātu 3:1 (1:0, 0:0, 2:1) pārspēja Jekaterinburgas «Avtomobilist».

Tikmēr divu Sibīrijas komandu derbijā Novosibirskas «Sibirj» viesos ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā apspēlēja Omskas «Avangard».

Savukārt Habarovskas «Amur» savu skatītāju priekšā ar rezultātu 5:3 (3:1, 0:1, 2:0) uzvarēja «Admiral», ar diviem vārtiem izceļoties Vjačeslavam Ļitovčenko.

Savu sezonas priekšpēdējo maču šovakar aizvada arī Latvijas klubs Rīgas «Dinamo», kas viesojas pie Minskas «Dinamo» komandas.

Austrumu konferencē vadībā ar 97 punktiem ir Kazaņas «Ak Bars», kamēr otrā kā savas divīzijas līdere ar 90 punktiem ir «Salavat Julajev».

Tiesa, pēc iegūtajiem punktiem tas gan ir vien sestais rādītājs, priekšā esot arī Ņižņekamskas «Ņeftehimik», Jekaterinburgas «Avtomobilist» un Čeļabinskas «Traktor» vienībām un Magņitogorskas «Metallurg», kas arī nodrošinājušas vietu «play-off».

Pekinas «Kuņluņ Red Star» vienība, kas jau regulāro čempionātu noslēgusi un kurā šosezon spēlēja Latvijas aizsargs Artūrs Kulda, ar 61 punktu ir 12.vietā, bet pirmspēdējā, 13.pozīcijā, ar 47 punktiem atrodas Toljati «Lada», kuru pārstāv Kristaps Sotnieks, bet vada Artis Ābols ar Viktoru Ignatjevu.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 136 punktiem 54 mačos ir Znaroka un Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kas nodrošinājusi uzvaru regulārajā turnīrā.

Otrajā vietā ar 121 punktu seko Maskavas CSKA, trešajā vietā ar 100 punktiem ir Helsinku «Jokerit», bet 96 punkti ir Jaroslavļas «Lokomotiv» vienībai, kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas «Torpedo» tikusi pie 87 punktiem, bet «Soči» vienība iekrājusi 84 punktus. Šīs sešas komandas jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas «Dinamo» ar 80 punktiem ieņem septīto pozīciju, bet par punktu mazāk ir devītajā vietā esošajai Čerepovecas «Severstaļ».

Savukārt konferences un arī visas līgas pēdējā vietā ir Latvijas komanda Rīgas «Dinamo», kas tikusi pie 44 punktiem 51 mačā, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas «Slovan» atpaliekot astoņus punktus.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas un Novokuzņeckas «Metallurg». Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu