Gulbis: Man nevajag aukli. Neesmu vairs 20 gadus vecs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis cer karjeru turpināt vēl 4-5 gadus un līdz tam vēl sasniegt ko lielu, 29 gadus vecais sportists paudis intervijā portālam «Sport360».

Pērn Gulbis nokrita līdz pasaules ranga 589.pozīcijai, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu, taču kopš jūlija sāka pakāpenisku kāpumu, bet pašlaik nostiprinājies ap 200.vietu.

Gulbis jau ilgu laiku cīnījies ar veselības problēmām un pērn turnīros lielākoties piedalījās ar aizsargāto rangu vai organizatoru piešķirtiem īpašajiem ielūgumiem.

Pagājušajā nedēļas nogalē viņš pārvarēja Dubaijas «ATP World Tour 500» sērijas turnīra kvalifikāciju un pamatsacensību pirmajā kārtā otrdien tiksies ar Liku Puju no Francijas.

Pirms tam vēl pagājušās nedēļas sākumā Gulbis Itālijas pilsētā Bergāmo sacentās «Challenger» sērijas turnīrā, kur guva vienu uzvaru.

Kā plašā intervijā atzinis Gulbis, par iekļūšanu starp Dubaijas turnīra kvalifikācijas dalībniekiem viņš uzzinājis vien piektdien, ātri lidojot uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, lai jau sestdienas rītā aizvadītu maču.

«Mana karjera bijusi augšā un lejā. Esmu spēlējis «Grand Slam» ceturtdaļfinālā, tad spēlējis kvalifikāciju «Challenger» turnīros, atgriezies desmitniekā un tad atkal devies lejā,» Gulbis vienā teikumā raksturojis savu karjeru.

««Challenger» turnīros dažreiz ir grūti sevi motivēt. Tu zini, kāpēc tur esi, kāpēc cīnies, tā ir daļa no tenisa, tomēr tas nav tas pats.»

Karjeras laikā Gulbis izcīnījis sešus ATP titulus, balvu fondos iegūstot vairāk nekā sešus miljonus dolāru (4,8 miljonus eiro).

Gulbis atzīst, ka «Challenger» turnīros spēlētāji dažreiz nejūtas kā īsti tenisisti, tomēr visiem ir mērķis pēc iespējas ātrāk atgriezties augstākajā līmenī.

«Kaut organizatori cenšas palīdzēt justies labi, viņiem nav pietiekami naudas un atbilstoša infrastruktūra, tāpēc nav iespējams dabūt to, kas pierasts.»

«Man vēl jāsasniedz kaut kas liels. Neesmu drošs, kas tas būs - vai liels turnīrs, vai liela uzvara, bet man vēl kaut ko iekšēji nepieciešams piepildīt,» nākotni komentējis Gulbis.

«Ja apstāšos tagad, nepiepildīšu to un neesmu drošs, kā jutīšos, kad būšu 40-50 gadus vecs.»

Gulbis atklājis, ka ir uzstādījis sev mērķus, bet nevēlas tos atklāt publiski.

Pašlaik latvietim nav pilna laika trenera, bet Gulbis pauž, ka dažreiz strādā ar savu kādreizējo treneri Ginteru Bresniku. Viņi atkal apvienojās pirms pērnā gada Vimbldonas turnīra, kurā Gulbis pārsteidzoši aizkļuva līdz trešajai kārtai.

Gulbis tagad pērno Vimbldonu nosauc par «dīvainu» turnīru, jo tajā ieradās pēc traumas un gandrīz bez treniņiem. Tāpēc spēlējis «atbrīvoti», un tas palīdzējis aizkļūt tālāk, nekā kāds gaidījis.

«Domāju, ka man nepaveicās, jo, ja būtu nedaudz vairāk laika, lai sagatavotos, varētu uzvarēt Novāku Džokoviču,» secina latvietis.

«Es viņam zaudēju salīdzinoši viegli, tomēr pirmajā setā biju priekšā ar breiku un viss varēja pagriezties otrādi, jo viņš nebija pilnībā gatavs turnīram.»

Starpsezonu Gulbis pavadījis Austrijā ar Bresniku un tagad dažreiz uz turnīriem dodas ar vienu no viņa akadēmijas treneriem. Tomēr latvietis uzsver, ka pieradis ceļot viens un viņam nav vajadzīga «aukle».

«Kad spēlē augstākajā līmenī, cīnies par pusfinālu vai finālu, treneris var iedot svarīgas nianses. Mani pašlaik neuztrauc taktika - man tikai jāskrien un jānotur bumbiņa kortā, lai iegūtu pārliecību,» sev raksturīgā stilā pauž Gulbis.

«Un tam man neviens nav vajadzīgs. Man nevajag aukli. Neesmu vairs 20 gadus vecs. Ļoti labi jūtos viens. Protams, man vajag ģimeni un sievu, bet tenisa ziņā nav problēmu.»

Gulbis pērn apprecējās ar krievu modeli Tamaru Kopalejšvili, un tagad tenisists saka, ka viņa dzīve pēc laulībām nav mainījusies.

«Sieva mani pilnībā atbalsta. Mēs zinām, ka man nav atlicis daudz gadu karjerā. Ceru, ka būs vēl 4-5 labi gadi, tomēr laiks rit ātri,» izteicies latvietis. «Viņa arī saprot, ka man tiešām nepieciešams šo dzīves nodaļu beigt pēc paša noteikumiem.»

Jau otrdien Gulbis pamatturnīra pirmajā kārtā tiksies ar Puju, kurš ir pasaules 15. rakete un vēl svētdien cīnījās Marseļas «ATP World Tour 250» sērijas turnīra finālā.

«Viņam ir labi rezultāti, tomēr viņš spēlēja telpās. Viņam klāsies grūti,» Gulbis atgādināja, ka Marseļas turnīrs, kura finālā spēlēja Pujs, notika telpās, bet Dubaijā spēles risinās ārā.

«Kopumā viņš ir daudz labākā situācijā nekā es, tomēr domāju, ka pirms šā mača esmu labākā situācijā par viņu. Domāju, ka viņš nav laimīgs, ka jāspēlē pret mani.»

Gulbja un Puja cīņas sākums otrdien plānots plkst.15 pēc Latvijas laika, latvietim cenšoties gūt pirmo uzvaru ATP pamatturnīros kopš pērnā gada ASV atklātā čempionāta.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu