Znaroks: Man šis fināls bija svarīgākā spēle mūžā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Olimpisko sportistu no Krievijas (OAR) hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks jūtas ļoti noguris un vēl nezina, vai turpinās darbu ar valstsvienību, pēc triumfa Olimpiādes turnīrā pauda Vācijas speciālists.

Kādreizējie Latvijas hokeja izlases spēlētāji un pēc tam arī treneri Znaroks ar Hariju Vītoliņu svētdien aizveda OAR komandu līdz Phjončhanas olimpisko spēļu zelta medaļām.

Aizraujošā finālspēlē OAR komanda papildlaikā ar 4:3 (1:0, 0:1, 2:2, 1:0) uzvarēja Vācijas izlasi, kurai pietrūka vien 55 sekundes līdz sensacionālam panākumam. Uzvaras vārtus OAR izlasei iemeta Kirils Kaprizovs.

«Domāju, ka ar šo zelta medaļu es atbildēju uz visiem jūsu jautājumiem, godātie žurnālisti. Man šis fināls bija svarīgākā spēle mūžā. Ko tur vairs teikt?» preses konferenci ar uzrunu sāka Znaroks.

Hokejisti atklājuši, ka Znaroks pirms šīs spēles bijis neierasti mierīgs.

«Tā bija maska. Patiesībā ļoti nervozēju, tomēr centos, lai puiši to nepamanītu,» teica Znaroks.

OAR divas minūtes pirms pamatlaika beigām bija iedzinējos ar 2:3, turklāt bija jāspēlē mazākumā. Tiesa, Ņikita Gusevs minūti pirms finālsvilpes izrāva neizšķirtu.

Znarokam neesot bijis viegli izlemt, kurus hokejistus laist laukumā izšķirošajos spēles brīžos.

«Bija maz laika, lai pieņemtu pareizos lēmumus, tomēr man paveicās, ka to izdarīju. Neko īpaši Gusevam neteicu, puiši paši visu saprata,» uzsvēra Znaroks.

OAR hokejistiem bija liegts izmantot Krievijas karogu vai simboliku, bet pēc apbalvošanas ceremonijas viņi tomēr dziedāja Krievijas himnu.

«Mēs jau no paša sākuma sapratām, kāda ir situācija un attiecāmies pret to mierīgi. Krievija ir mūsu sirdīs,» atzīmēja Znaroks.

Krievijas Hokeja federācija šo treneru korpusu vēlas saglabāt arī uz nākamo olimpisko ciklu, taču Znaroks vēl nezina, vai gatavs turpināt darbu.

«Ja godīgi, esmu ļoti noguris. Diemžēl, godātie žurnālisti, jūs man nepalīdziet. Ļoti nopietni par to padomāšu,» teica Znaroks.

OAR kapteinis Pāvels Dacjuks kļuvis par 28. hokejistu vēsturē, kurš uzvarējis Stenlija kausā, olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātā. Viņam šīs bija piektās olimpiskās spēles karjerā.

«Dvēselē iestājies miers, bet no otras puses, sasniedzot vienu mērķi, ir jāmeklē nākamais,» teica Dacjuks.

Neskatoties uz trillera cienīgajām pamatlaika beigām, Dacjuks bijis mierīgs.

«Puiši, malači, atrada spēkus un parādīja raksturu. Protams, jāsaka paldies arī visiem, kuri mūs atbalstīja. Mačs bija neprātīgs, ilgi neaizmirsīšu,» atzīmēja Dacjuks.

Šis turnīrs paliks arī Latvijas hokeja vēsturē, jo pie OAR izlases stūres bija vairāki speciālisti, kuri atstājuši nozīmīgas pēdas arī Latvijas hokejā.

Znaroks 1996.gadā guva uzvaras vārtus pasaules čempionāta B divīzijas spēlē pret Šveici, ievedot Latviju augstākajā grupā, kur tā ir joprojām. Savukārt Vītoliņš 2002.gadā bija Latvijas delegācijas karognesējs Soltleikstijas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, ilgus gadus būdams viens no izlases līderiem. Znaroks un Vītoliņš pēc tam vairākas sezonas vadīja Latvijas izlasi, 2009.gadā ar to izcīnot astoto vietu pasaules čempionātā, kas joprojām ir pēdējo gadu labākais sasniegums.

Tāpat OAR izlasē strādāja bijušais Latvijas izlases spēlētējs Aleksandrs Šiškovičs, kurš nu ir ekipējuma menedžeris, gatavojot spēlētājiem inventāru. Jāpiebilst, ka Šiškovičs, protams, kā arī Vītoliņš, ir Latvijas pilsoņi, kamēr Ustkatavā (Krievija) dzimušais Znaroks ir Vācijas pilsonis, savulaik atsakoties no Latvijas pilsonības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu