Prūsis: Var meklēt sīkumus, bet puiši nostartēja cienījami

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Bobslejā vienmēr var atrast sīkumus, kuriem piesieties, taču tiekot labākajā desmitniekā abas Latvijas četrinieku ekipāžas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs ir nostartējušas cienījami, uzskata Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Svētdien četriniekos par olimpisko čempionu tika kronēts vācietis Frančesko Frīdrihs, kamēr Latvijas pirmais pilots Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu bija piektie, bet Oskars Ķibermanis, kura kamanas iestūma Jānis Jansons, Helvijs Lūsis un Matīs Miknis, ieņēma desmito vietu.

«Cienījami, cienījami, ko vairāk teikt. Protams, var meklēt sīkumus, teikt, ja būtu vakardien tā, tad būtu medaļa, bet tā jau daudz var aizrēķināties. Sešinieks arī ir labi,» Latvijas žurnālistiem pēc sacensībām sacīja Prūsis.

Melbārdis pēc sacensību noslēguma žurnālistiem sacīja, ka ir pievīlis savus stūmējus, tāpēc viņam ir kauns, taču Prūsis norādīja, ka Oskaram nav par ko bēdāties.

«Tās ir muļķības. Tam, kam viņš gāja cauri pirms šīm spēlēm. Es necerēju, ka viņš būs tur, kur tagad ir. Protams, noslēgumā medālis izskatās smuki, visi sabrauc, ir pasaka, drāma.

Taču ne visas pasakas labi beidzas. Ir cienījami, jo džekiem man nav ko pārmest. Viņi šādā sastāvā tikai trešos mačos šosezon brauca. Te vienam, te otram, te trešajam bija problēmas. Labi, ka viss vēl tā beidzās,» apmierināts bija Prūsis.

Treneris arī norādīja, ka tehnikas ziņā viss bijis kārtībā.

«Tā nebija tehnika, bet pašu kļūdas. Ne šodien, bet sestdien, kas pievīla. Kā jau teicu pirms tam, ka daudzi kļūdīsies, kas arī bija, bet arī mēs tur bijām iesaistīti. Mums tie bija pirmais un otrais brauciens. Tomēr kopumā esmu apmierināts un pelnus uz galvas es nevienam nebirdināšu. Kāds jau rakstīs, ka zaudējām zeltu vai sudrabu. uz papīra viss jau izskatās smuki, bet dzīvē viss ir citādāk,» uzskata Prūsis.

«Mēs kā komanda, sportisti, treneri savu darbu esam izdarījuši maksimāli labi. Cita lieta, ko jau teicu pēc Soču olimpiskajām spēlēm, ka mums pietrūkst tas, kas ir citām vadošajām komandām slieču apstrādē, tā saucamajā slīdamībā. Tur mēs esam kā akmens laikmetā. Tās ir lielās komandas, kurām ir citas investīcijas, citas iespējas. No savas puses mēs esam izdarījuši visu iespējamo, tur mūsu zināšanas ir beigušās. Lai ietu tālāk, tad kādam jāiet mācīties, lai to apgūtu. Notiek cīņa par simtdaļām, bet diemžēl ir lietas, kas mums pietrūkst,» sacīja Prūsis.

Trenerim pēc šīm olimpiskajām spēlēm beidzas līgums ar Latvijas Bobsleja federāciju (LBF), tāpēc Prūsis par savu nākotni uzreiz pēc sacensību noslēguma bija neziņā.

«Pagaidām nav bijis piedāvājums,» smaidot sacīja Prūsis, uzsverot, ka lai turpinātos panākumi, ir daudz kas jāmaina.

«Ja gribam kaut ko tālāk, jābūvē jauna komanda. Cits jautājums, vai būs no kā būvēt? Tas ir cilvēku resurss. Protams, komandā šobrīd ir pamata cilvēki, bet ja gribam divas spēcīgas komandas, tad tā ir problēma.

Es nezinu, kas tagad pabeigs karjeru, vai nepabeigs. To redzēs. Arī es šobrīd esmu noguris, bet ja man jautā vai es vēlos turpināt... Jā,» pēc nelielas pauzes sacīja Prūsis.

Latvijas bobslejisti šajās olimpiskajās spēlēs izcīnīja savai valstij vienīgās medaļas, kuras divnieku sacensībās guva Oskars Melbārdis un Jānis Strenga.

Phjončhanas olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu