Regulārās sezonas čempioni «Mogo» negaidīti kapitulē pirmajā virslīgas pusfināla spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK "Kurbads"

Šīs sezonas «Optibet» Hokeja līgas (OHL) regulārā čempionāta uzvarētāja «Mogo» sestdien negaidīti cieta smagu zaudējumu «Zemgale»/LLU komandai pirmajā izslēgšanas turnīra mačā, kamēr «Liepāja»/«Optibet» pārspēja pērnā gada čempioni «Kurbadu».

«Mogo» vienība pusfināla pirmajā cīņā savā laukumā zaudēja ar rezultātu 2:10 (0:1, 0:4, 2:5), kaut regulārajā sezonā konkurentus no Jelgavas bija uzvarējusi piecās no sešām cīņām.

Uzvarētājiem ar «hat-trick» izcēlās baltkrievu uzbrucējs Ivans Ribčiks, pa diviem vārtiem guva Valentīns Feoktistovs un Olafs Aploks, bet pa vienai ripai «Mogo» vārtos ieraidīja Lauris Rancevs, Ričards Bernhards un Kristaps Millers.

Rīdziniekiem precīzi meta Agris Saviels un Rustams Begovs.

Pēc trim viesu iemestām ripām «Mogo» vārtos Henriju Anču nomainīja Renārs Kazanovs, kurš līdz otrā perioda beigām ielaida vēl divas ripas. Trešo periodu «Mogo» vārtos atkal iesāka Ančs, kurš ielaida vēl trīs ripas, viņu vēlreiz nomainot Kazanovam.

Pēc vārtsargu maiņas Saviels guva pirmos vārtus «Mogo» labā, panākdams 1:8, taču laukuma saimnieki neizbēga no smagas sakāves.

Tikmēr «Liepāja»/«Optibet» savā laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 5:2 (1:1, 2:0, 2:1).

Liepājniekiem ar gūtiem vārtiem izcēlās šosezon Rīgas «Dinamo» rindās Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) Rīgas «Dinamo» rindās regulāri spēlējušais Edgars Kulda, Georgs Golovkovs, Egils Kalns, Edgars Homjakovs un Aleksandrs Novikovs. «Kurbada» rindās precīzi meta Martins Lavrovs un Aleksandrs Galkins.

Pirmais periods noslēdzās neizšķirti 1:1, bet otrās trešdaļas vidū pēc Homjakova un Kuldas vārtiem mājinieki panāca 3:1. Trešā perioda septītajā minūtē Galkins samazināja liepājnieku pārsvaru, bet trešdaļas otrajā pusē «Liepāja»/«Optibet» ieradīja vēl pa divām ripām Latvijas čempiones vārtos un svinēja uzvaru.

Nākamie mači abos pusfināla pāros notiks jau svētdien. Pusfinālā un finālā sērijas ilgs līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Kā vēstīts, regulārajā sezonā droši uzvarēja «Mogo» komanda, kamēr «Liepāja»/«Optibet» pēdējā spēļu kārtā apsteidza «Kurbadu» un ieguva mājas spēļu priekšrocības pusfināla sērijā. Ceturto vietu ļoti stabili ieguva «Zemgale»/LLU, kamēr bez izslēgšanas turnīra palika «Rīga» un «Prizma».

Regulārās sezonas pēdējās divas komandas izspēlēs vēl vienu turnīru ar pirmās līgas pirmajām divām vienībām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu