Silovs: Es reāli aplauzos. Pirmo reizi ar trim punktiem netieku tālāk

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs Phjončhanas olimpisko spēļu fināla nesasniegšana vaino paša taktiskās kļūdas.

Silovam sestdien ar otro vietu vienā no starpfinišiem nepietika, lai sasniegtu finālu Phjončhanas olimpisko spēļu masu starta distancē.

Silovs izcīnīja otro vietu pirmajā starpfinišā un cerēja, ka ar to pietiks iekļūšanai pirmajā astotniekā, tomēr noslēgumā viņš tika klasificēts vien devītajā pozīcijā un neiekļuva finālā.

«Esmu nedaudz vīlies savā slidojumā. Šķita, ka ar trim punktiem tikšu tālāk, bet tas neizdevās. Biju diezgan pārliecināts, ka ar trim punktiem vajadzētu pietikt, bet beigās punktos ieskrēja daudzi. Zināju, ka francūzim ar mani bija vienāds punktu skaits. Tomēr beigās vairs nespēju nopelnīt vēl punktus, jo biju lieki iztērējis enerģiju otrajā sprintā, kur varēju to arī nedarīt,» stāstīja Silovs.

Viņš pieļāva iespēju, ka vajadzēja maksimāli taupīties distances beigu sprintam un ieslidot pirmajā trijniekā.

«Es reāli aplauzos. Pirmo reizi ir tā, ka ar trim punktiem netiek tālāk. Vajadzēja vēl iegūt vismaz vienu punktu. Vēl viens variants bija riskēt un atstāt visu uz pašām beigām, bet tik svarīgās sacensībās kaut ko tādu darīt negribi. Tas ir risks, kas šoreiz gan, visticamāk, būtu atmaksājies,» skaidroja ātrslidotājs.

Iepriekš Phjončhanā 1500 metru distancē Silovs izcīnīja augsto ceturto vietu, gūdams karjeras lielāko panākumu. Viņš no goda pjedestāla atpalika tikai par 0,32 sekundēm. Savukārt piektdien sportists savā vārda dienā ieņēma 15.vietu 1000 metros.

«Šajās olimpiskajās spēlēs man bija viens labs starts, kamēr pārējie divi ne pārāk. Ļoti žēl. Tik un tā man ir liels prieks par 1500 metriem, kas ir viena no prestižākajām distancēm ātrslidošanā. To noslidoju godam, par ko man ir prieks un gandarījums. Par vakardienas sacensībām zinu savas kļūdas, kas ir vairāk tehniskas, bet šodien vajadzēja tikt finālā. Pats vien nolaidu garām, arī tādi apstākļi sanāca, ka daudzi ieslidoja punktos,» stāstīja Silovs.

«Masu starts iegrieza, jo tā tomēr skaitās viena no manām disciplīnām. Netikt uz priekšu ir sarūgtinājums,» uzsvēra sportists.

Šīs Silovam bija trešās olimpiskās spēles karjerā un viņš iepriekš izteicies, ka arī pēdējās. Arī pēc sestdienas starta viņš par savu nākotni izteicās mīklaini un nezināja teikt, vai turpinās sadarbību ar Norvēģijas komandu.

«Tagad vajag no visa šī atpūsties un sakārtot domas. Man viss labākais vēl ir priekšā, jo tikai šosezon atradu labu formulu, kas strādā. Varu vēl daudz ko sasniegt. Man par šo sezonu ir pozitīvas sajūtas, vienīgi žēl, ka olimpiskās spēles beigušās uz šādas nots,» atzīmēja Silovs.

«Šo olimpisko spēļu laikā saņēmu daudz apsveikumu un bija ļoti liels atbalsts no mūsējiem mājās. Paldies visiem! Es to ļoti novērtēju un tas man palīdz.».

Silovs izraudzīts par Latvijas delegācijas karognesēju Phjončhanas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā.

«Man savas valsts karogu nest būs liels gods. Paldies par to,» teica Silovs.

Silova ceturtā vieta ir Latvijas sportistu otrs augstākais rezultāts Phjončhanā, atpaliekot vien no bronzu ieguvušajiem bobslejistiem Oskara Melbārža un Jāņa Strengas. Tiesa, svētdien viņu vēl var panākt vai apsteigt bobsleja četrinieku ekipāžas.

Zīmīgi, ka arī 2010.gadā Vankūverā Silovs nesa Latvijas karogu olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā.

2010.gadā latvietis kļuva par pirmo sportistu vēsturē, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis gan šorttrekā, gan ātrslidošanā, bet pēc tam pievērsās tikai otrajam no šiem sporta veidiem.

Vankūveras olimpiskajās spēlēs Silovs guva desmito vietu šorttrekā 1500 metros un 14.vietu 1000 metros, kā arī 12.vietu ātrslidošanā 500 metros. Savukārt Sočos viņš guva 14.vietu 1500 metros, kamēr 1000 metros ieņēma 24.vietu, bet 500 metros samierinājās ar 37.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu