Igauniete Alusalu izcīna ceturto vietu olimpisko spēļu ātrslidošanas masu startā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Igaunijas ātrslidotāja Saskija Alusalu sestdien izcīnīja ceturto vietu Phjončhanas olimpisko spēļu masu starta distancē.

Par vēsturē pirmajiem olimpiskajiem čempioniem šajās disciplīnās kļuva japāniete Nana Takagi un mājinieks Sunhuns Lī.

Dāmu finālā Alusalu jau no pirmajiem apļiem aizbēga no konkurentēm un distances vidū viņa pārējās sportistes apsteidza par taisnes tiesu. Igauniete uzvarēja visos trijos starpfinišos, tomēr divus ar pusi apļus pirms 16 apļus garās distances beigām konkurentes Alusalu noķerta, noslēgumā sportistei nespējot cīnīties par augstām vietām.

Tiesa, starpfinišos nopelnītie punkti igaunietei garantēja ceturto vietu. Alusalu nesa savas valsts karogu olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā.

Līdz šim Igaunijas augstākais rezultāts Phjončhanā bija 12.vieta 4x10 kilometru stafetē distanču slēpošanā.

Skrējienā triumfēja un par vēsturē pirmo olimpisko čempioni šajā distancē kļuva japāniete Nana Takagi, kurai sekoja Kima Borema no Dienvidkorejas, kamēr trešā palika Nīderlandes sportiste Irēna Šoutena.

Tikmēr vīriem finišā veiksmīgākais bija Lī, kurš sagādāja Dienvidkorejai pirmo un vienīgo zeltu Phjončhanā tieši ātrslidošanā. Savukārt otro vietu izcīnīja beļģis Bārts Svingss, kamēr trešais bija Kuns Verveijs no Nīderlandes.

Kā zināms, pusfinālā piedalījās arī Latvijas sportists Haralds Silovs, kurš cerēja, ka ar otro vietu vienā no starpfinišiem izdosies sasniegt finālu, tomēr tas nenotika, latvietis palika pirmais aiz fināla svītras un tika klasificēts 17.vietā.

Pēc finiša Silovs uzzināja, ka svētdien nesīs Latvijas karogu olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā. Tāds pats gods viņam bija arī pirms astoņiem gadiem Vankūverā.

Masu startā sportisti skrien 16 apļus, trijās kontrolatzīmēs vācot punktus. Visvairāk punktus iespējams iegūt finišā un pirmās trīs vietas finišā arī gūst pirmās trīs vietas, bet ceturto vietu iegūst sportists, kuram ir nākamais lielākais punktu skaits.

Masu starts olimpiskajās spēlēs bija iekļauts pirmoreiz vēsturē.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu