Olimpiskā dienasgrāmata: Arī Phjončhanā svin vārdadienas!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA/TVNET

Kārtējā Phjončhanas olimpisko spēļu diena sākās ar apsveikumu saņemšanu. Mans vārds nav no populārākajiem, un cilvēki bieži jautājuši, vai tas maz atrodams kalendārā. Ir! 23. februārī jeb šodien, turklāt uz starta šajā dienā devās vēl viens vārda dienas gaviļnieks, ātrslidotājs Haralds Silovs.

Vārda dienas es tā īpaši nekad neesmu atzīmējis, turklāt astoņas dienas pirms tās ir mana dzimšanas diena, tāpēc šad un tad februāris sanāk ballīšu mēnesis. Tomēr šogad šīs jubilejas ir zīmīgākas, jo pirmo reizi tās sagaidu ārpus dzimtenes. Protams, sajūtas ir citādākas, bet tas nemaina faktu, ka šodien var notiesāt sātīgākas pusdienas vai sevi vairāk palutināt. Kopumā Latvijā vārds Almants ir aptuveni 70 cilvēkiem.

Vienā dienā vārdadienu ar mani svin arī ātrslidotājs Silovs, kuram turklāt piektdien bija sacensības 1000 metru distancē. Tā gan nav viņa kroņa disciplīna, ko apliecina arī rezultāts - 15.vieta. Sportists pēc slidojuma nebija pārāk apmierināts, sakot, ka nav spējis sajust ritmu.

«Nebiju atbrīvojies un nenoslidoju savā ritmā. It kā sacensībām biju noskaņojies maksimāli, taču dažreiz gribam izdarīt vairāk nekā varam, un tad sanāk vēl lēnāk,» atzina Silovs.

Turpat mikszonā Latvijas Olimpiskā komiteja uzdāvināja Silovam arī simbolisku vārdadienas dāvaniņu – šo spēļu cepuri un konfektes no dzimtenes. Latvietim šajā Olimpiādē atlicis vairs tikai viens starts – rītdien masu startā. Šī disciplīna ir mazāk prognozējama, turklāt Haraldam ir labas iespējas pacīnīties par augstu vietu.

A post shared by olimpiadelv (@olimpiadelv) on

Šis rīts gan man iesākās kamaniņu trasē, kur savus noslēdzošos treniņbraucienus aizvadīja bobsleja četrinieku ekipāžas. Konkurētspējīgus laikus uzrādīja arī latvieši, jo divniekos bronzu ieguvušais Oskars Melbārdis noslēdzošajā braucienā uzrādīja otro ātrāko laiku, kamēr mūsu otrais pilots Oskars Ķibermanis bija augstajā ceturtajā pozīcijā. Tiesa, treniņus līdz galam par pilnu ņemt nevar, jo arī to noslēgumā komandas spēlē paslēpes, turklāt piektdien trasē nebija redzams spēcīgais vācietis Frančesko Frīdrihs, bet beidzamo braucienu neaizvadīja arī viņa tautietis Niko Valters.

Skaidrs, ka arī šoreiz visas trīs Vācijas ekipāžas cīnīsies par medaļām, šajās cīņās iesaistoties arī bobslejistiem no Latvijas, Kanādas, Šveices un Dienvidkorejas. Kā pēc noslēdzošajiem treniņiem teica mūsu komandas galvenais treneris Sandis Prūsis, četriniekos cīņa varētu būt pat vēl spraigāka nekā divniekos. Ar vienu priekšnosacījumu: ja vācieši jau sacensību sākumā nebūs ieguvuši lielāku pārsvaru.

Visu šo olimpisko spēļu laiku šķietami diezgan omulīgā un pozitīvā garastāvoklī atrodas mūsu komandas līderis Melbārdis, kurš atsevišķās sarunās ar žurnālistiem nekautrējas arī pasmieties, bet kopumā uz mediju jautājumiem atbild izsmeļoši un profesionāli.

«Šobrīd jūtos tādā kā pacēlumā, virsotnē – gan psiholoģiskā, gan fiziskā. Ir laba sajūta, tāpēc šī situācija ir jāizmanto un jābrauc. Ja tagad būtu pasaules čempionāts vai citas sacensības, tad es arī teiktu, ka ir pienācis īstais brīdis,» piektdien uzsvēra Melbārdis, kurš noteikti arī četriniekos grib papildināt savu godalgu klāstu.

Četrinieku sacensības pēc Latvijas laika sāksies naktī uz sestdienu, kad tiks aizvadīti pirmie divi braucieni, bet noslēdzošie divi notiks dienu vēlāk.

Rītdien Latvijas godu aizstāvēs arī distanču slēpotājs Indulis Bikše, kurš sacentīsies 50 kilometru distancē klasiskajā stilā, bet svētdien mūsējo gaitas Phjončhanā noslēgs bobslejisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu