Latviešu būvētās snovborda trases - līdz šim iespaidīgākās Olimpiādē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Phjončhanas olimpisko spēļu snovborda trasi veidojuši latvieši, turklāt rīkotāji un paši sportisti ar to bijuši ļoti apmierināti, aģentūrai LETA sacīja «Baltic Snowpark Agency» vadītājs Jānis Jansons.

Latvieši no «Baltic Snowpark Agency» snovborda trasi Phjončhanas olimpiskajām spēlēm būvēja jau no paša janvāra sākuma, un neilgi pirms Olimpiādes sākuma tā tika pabeigta.

Jansons iespēju būvēt olimpisko spēļu snovborda trasi sauc par sapņa piepildījumu, lai arī tas bijis vairāku gadu smags un mērķtiecīgs darbs.

«Uzaicinājumu būvēt olimpisko spēļu trasi mēs saņēmām jau 2016.gadā, kad piedalījāmies Pasaules kausa trases izbūvē Dienvidkorejā, pārvarot sarežģītus laika apstākļus - vētras un pēkšņu apledojumu. Tomēr trīs nedēļu darbs beidzās tikai trīs stundas pirms oficiālajiem treniņiem.

Gan sacensību pārstāvji, gan atlēti bija ļoti apmierināti un to nodēvēja par labāko trasi, kāda jebkad uzbūvēta, tāpēc piedāvāja slēgt sadarbības līgumu 2018.gada olimpisko spēļu snovborda trases būvniecībai. Dienvidkorejā atradāmies vairāk nekā mēnesi, kur izbūvējām gan sloupstaila, gan «Big Air» trasi,» pastāstīja Jansons.

Jansons norādīja, ka olimpiskās trases būvniecības process noritējis raiti un bez liekas aizķeršanās.

«Bijām apmierināti ar apstākļiem, sniega daudzumu un temperatūru, kas svārstījās no -5 līdz -20 grādiem pēc Celsija. Iepriekšējo gadu uzkrātā pieredze palīdzēja mums sagatavoties darbam aukstumā, naktīs un citos apstākļos,» atklāja Jansons.

«Kopumā varu teikt, ka organizatori šogad bija labi pastrādājuši, sagatavojot mums pamatreljefu un nodrošinot ar jaunākajām būvniecības tehnoloģijām un sniega traktoriem. Sniega bija pietiekami, viss bija saplānots un noritēja bez sarežģījumiem.»

Olimpiskās spēles Phjončhanā pārsteidza ar saviem laikapstākļiem, jo to pirmajā pusē valdīja pamatīgs vējš un arī sals, kas lika pārcelt, piemēram, kalnu slēpošanas un biatlona sacensības. Ar ekstremāliem apstākļiem nācās saskarties arī snovbordistiem, tomēr būtiskas izmaiņas sacensību kalendārā netika veiktas, kas raisīja asas diskusijas.

«Visspēcīgāk ekstremālos laikapstākļus izjuta sieviešu sloupstaila sacensību dalībnieces. Vējš bija patiesi spēcīgs, un tika rīkotas pārrunas, vai tomēr sacensības nevajadzētu pārcelt. Taču olimpisko spēļu saspringtais grafiks ir tāds, kāds tas ir, un tas radītu lielus sarežģījumus un aizkavējumus, ja sacensības tiktu pārceltas. Līdz ar to fināli notika un sievietes rādīja, ko varēja, teju katrā braucienā pārvarot patiešām spēcīgu vēju. Līdzīgas laika prognozes ar stipru vēju rādās dienā, kad bija plānots sieviešu «Big Air» fināls, kas, par laimi, tika pārcelts agrāk un notika jau ceturtdien,» sacīja Jansons.

Jansons arī piebilda, ka latviešu komanda prom no mājām bijusi 40 dienas. Katra no tām esot sākusies plkst.6 un beigusies ap plkst.20.

«Gan olimpisko spēļu rīkotāji, gan paši braucēji bija apmierināti ar trases galarezultātu. Saņēmām daudz pozitīvu atsauksmju gan uz vietas, gan sociālajos medijos. Paši esam ļoti priecīgi par paveikto, un olimpiskās spēles mēs noteikti varam saukt par triumfu uzņēmuma profesionālajā darbībā,» apmierināts bija Jansons, kurš arī atklāja, ka pašlaik tiekot strādāts pie jauniem izaicinājumiem.

«Baltic Snowpark Agency» ir daļa no «We Build Parks» grupas, kas projektē un būvē arī veikborda parkus, veloparkus un citus aktīvās atpūtas parkus.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu