Ķibermanis: Vēl nedaudz mokos ar otro virāžu, bet pārējā daļā ir labāk

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas bobsleja pilotam Oskaram Ķibermanim Phjončhanas olimpisko spēļu trasē galvassāpes sagādā trases otrās virāžas izbraukšana, kamēr pārējā daļā klājas labāk, pirms četrinieku ekipāžu starta atklāja sportists.

Ķibermanis piektdien noslēdzošajā no sešiem treniņbraucieniem uzrādīja ceturto labāko rezultātu, kamēr pārējos piecos augstāk par devīto vietu netika, četras reizes esot arī otrajā desmitniekā.

«Gribētos, lai trasē veiktos labāk. Vēl nedaudz mokos ar otro virāžu, bet pārējā daļā ir patīkamāk. Nezinu gan, vai tas atspoguļojas rezultātā, bet pašam ir patīkamāk,» atzina Ķibermanis, kurš četriniekos startēs kopā ar stūmējiem Matīsu Mikni, Jāni Jansonu un Helviju Lūsi.

«Par otro virāžu teoriju, kā izbraukt, saprot jau visi, bet izpildījums ir tas, kas atšķiras. Iznākums varētu būt labāks,» piebilda pilots.

«Pēdējais treniņbrauciens bija normāls, bijuši arī citi labi. Trases leja iet labāk, un tendence ir citādāka, nekā sezonā ierasts. Tomēr grūti spriest par pārējiem - kādas viņiem ir slidas,» Ķibermanis norādīja, ka pēc treniņiem vēl nevar spriest par spēku samēru.

Pēdējos treniņos Ķibermaņa un Oskara Melbārža ekipāžas testēja trīs slidu pārus.

«Jā, ir trīs slidas. Skatīšos, ko ņems Melbārdis, bet man jau aptuveni ir skaidrs, kādas slieces likšu,» sacīja Ķibermanis.

Viņam olimpisko spēļu sākums neizdevās kā cerēts, jo divniekos ar stūmēju Mikni tika iegūta devītā vieta.

Pirms tam Phjončhanas trasē par grūtāko tika uzskatīta devītā virāža, kuru nu izbraukt esot vieglāk.

«Devītā virāža varbūt tagad ir stabilāka, teorētiski arī otrajai vajadzēja būt vieglākai. Negribu teikt, ka četrinieku sacensībās baigi riskēšu. Jānobrauc stabili braucieni. Man nav jāriskē, man ir jābrauc savs brauciens,» apņēmīgs bija bobslejists.

Olimpisko spēļu medaļu dalīšanu četrinieku ekipāžas sāks sestdien, aizvadot pirmos divus braucienus, bet svētdien Olimpiādes noslēdzošajā dienā notiks trešais un ceturtais brauciens.

Melbārža un stūmēja Jāņa Strengas divnieku ekipāža pirmdien izcīnīja bronzas medaļu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, no zelta medaļām atpaliekot nieka piecas sekundes simtdaļas. Latvijai tā bija pirmā un pagaidām vienīgā godalga šajā Olimpiādē.

Pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs Melbārdis kopā ar Strengu, Daumantu Dreiškenu un Arvi Vilkasti ieguva sudrabu, bet pēc Krievijas sportistu diskvalifikācijām viņiem jāpienākas zeltam.

Phjončhanas olimpisko spēļu noslēguma ceremonija notiks svētdien.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu