Čehija «bullīšos» uzvar amerikāņus un iekļūst olimpisko spēļu pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Čehijas hokeja izlase trešdien Phjončhanas olimpisko spēļu turnīra ceturtdaļfinālā pēcspēles metienos ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja ASV valstsvienību, čehiem pēc 12 gadu pārtraukuma sasniedzot Olimpiādes pusfinālu.

Čehijas izlase šajā mačā atspēlēja vienas ripas deficītu, savukārt pēcspēles metienos izšķirošais bija Petra Koukala izpildītais «bullītis». Koukals, kurš ir latviešu Andra Džeriņa un Oskara Cibuļska komandas biedrs Čehijas klubā Hradeckrālovas «Mountfield», bija vienīgais no desmit laukuma spēlētājiem, kurš realizēja savu izgājienu, čehu vārtsargam Pavelam Francouzam uzvarot visos piecos dueļos.

Pusfinālā Čehijas izlase tiksies ar Olimpisko sportistu no Krievijas un Norvēģijas dueļa uzvarētājiem. Vēl trešdien ceturtdaļfinālos Somija tiksies ar Kanādu, bet Vācijai gaidāms duelis ar Zviedriju.

Iepriekšējo reizi olimpisko spēļu pusfinālā Čehija spēlēja 2006.gadā Turīnā, bet iepriekšējās divās Olimpiādēs apstājās ceturtdaļfinālā, pirms četriem gadiem Sočos zaudējot tieši ASV izlasei (2:5).

Cīņas rezultātu mača septītajā minūtē atklāja talantīgais 21 gadu vecais ASV izlases uzbrucējs Raiens Donato, kurš izdarīja negaidītu metienu no zonas vidus, izmantojot mirkli, kad Francouza skatiens bija aizsegts. Donato, kurš ikdienā spēlē Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), pārstāvot Hārvarda universitāti, guva savus piektos vārtus turnīrā.

Turpinājumā aktīvāki bija Čehijas hokejisti, kuri izmantoja vairākas labas izdevības, 16.minūtē aizsargam Janam Kolāržam ar metienu no zilās līnijas panākot izlīdzinājumu.

Arī otros vārtus čehiem guva aizsargs, ar spēcīgu tālmetienu 29.minūtē izceļoties Latvijas publikai labi zināmajam Tomāšam Kundrātekam, kurš 2015./2016.gada sezonas pirmo pusi pavadīja Rīgas «Dinamo» rindās. Nonākot iedzinējos, amerikāņi uzreiz arī pārkāpa noteikumus, taču skaitliskais mazākums viņiem šoreiz bija ļoti veiksmīgs, jo straujā pretuzbrukumā neizšķirtu 2:2 atjaunoja Džims Sleiters, kuram teicami piespēlēja Braiens O'Nīls.

Trešajā periodā rezultāts nemainījās, tāpat kā desmit minūšu papildlaikā, kura sākumā čehi spēlēja mazākumā, taču teicams vārtos bija Francouzs, vienu reizi ripu noķerot jau uz savu vārtu līnijas.

Savukārt «bullīšos» izcēlās tikai Koukals, kuram izdevās pārspēt ASV izlases vārtsargu Raienu Zapolski, nodrošinot Čehijai uzvaru.

ASV izlase iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs, ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājiem ierindā, aizkļuva līdz pusfinālam, 2010.gadā Vankūverā izcīnot sudraba medaļas, bet pirms četriem gadiem Sočos palika ceturtajā pozīcijā.

Pēc priekšsacīkstēm vietu uzreiz ceturtdaļfinālā nodrošināja Zviedrijas, Čehijas, olimpisko sportistu no Krievijas un Kanādas komanda.

Hokeja turnīrā pēc apakšgrupu spēlēm katras grupas labākā komanda, kā arī labākā otro vietu ieguvēja, uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, bet pārējās komandas aizvadīs pirmo izslēgšanas kārtu, noskaidrojot vēl četras komandas, kuras turpinās cīņu par medaļām.

Pirmo reizi kopš 1998.gada Nagano olimpiskajām spēlēm šoreiz Olimpiādē nepiedalās Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti, kurus neatbrīvoja klubi.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu