Olimpiskā hokeja spīdekļi - astoņpadsmitgadīgais soms un Hārvardas students

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA/Sipa USA/Scanpix/TVNET kolāža

Pēc 20 gadu pārtraukuma olimpiskajās spēlēs nepiedalās Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji. Protams, turnīra līmeni tas krasi samazinājis. Tomēr, no gaišās puses skatoties, tā ir iespēja iemirdzēties jaunām zvaigznēm.

Turnīrā noskaidroti ceturtdaļfinālu pāri. Somija spēlēs ar Kanādu, Norvēģija tiksies ar olimpiskajiem sportistiem no Krievijas, ASV spēkosies ar Čehiju, bet Vācija cīnīsies ar Zviedriju. Jau trešdien uzzināsim pusfinālistus.

Rezultatīvāko spēlētāju galvgalī patlaban atrodas 18 gadus vecais Somijas izlases uzbrucējs Ēli Tolvanens, kurš 4 mačos sakrājis 9 punktus - guvis 3 vārtus un atzīmējies ar 6 rezultatīvām piespēlēm.

Tolvanens šosezon Helsinku «Jokerit» komandas rindās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā 47 mačos atzīmējies ar 17 vārtiem un 17 reizes asistējis partneriem.

2017. gada NHL draftā Nešvilas «Predators» jauno somu hokejistu izvēlējās pirmajā kārtā ar 30. numuru. Ārzemju mediji pirms pāris dienām vēstīja, ka Tolvanens pēc KHL sezonas beigām varētu pievienoties «Predators», lai palīdzētu Nešvilai sezonas izskaņā.

Olimpiskā turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Tolvanenam ar 6 punktiem (3+3) seko slovēnis Jans Muršaks (Gēteborgas «Frolunda», Zviedrija) un soms Petri Kontiola (Jaroslavļas «Lokomotiv», Krievija), kuram 2 vārti un 4 piespēles.

Slovēnijas izlases kapteinis Muršaks lielākajiem hokeja draugiem nav svešs. Karjeras laikā spēlējis gan NHL klubā Detroitas «Red Wings», gan KHL vienībā Maskavas CSKA. Tāpat arī Kontiola, kurš jau vairākas sezonas ir stabila KHL vērtība.

Šobrīd olimpiskā turnīra rezultatīvāko spēlētāju statistikas ailītē 4. un 5. vietu attiecīgi ieņem krievs Iļja Kovaļčuks un ASV izlases hokejists Raiens Donato. Viņi abi katrs guvuši 4 vārtus un atzīmējušies ar 1 rezultatīvu piespēli.

Kovaļčuka vārds plašus komentārus neprasa. Agrāk bija NHL zvaigzne, tagad spēlē KHL čempionvienībā Sanktpēterburgas SKA un gadā saņem atalgojumu, kas teju līdzvērtīgs Rīgas «Dinamo» sezonas budžetam.

Savukārt 21 gadu vecais Donato raisījis lielu interesi hokeja «dīķī». Amerikāņu uzbrucējs ikdienā studē un spēlē Hārvarda Universitātē. Šosezon viņš Nacionālās koledžu sporta asociācijās (NCAA) čempionātā 23 spēlēs guvis 21 vārtus un veicis 10 rezultatīvas piespēles.

Raiena Donato tēvs Teds ir viņa treneris Hārvarda Universitātes komandā. Arī viņš ir spēlējis ASV izlasē, pārstāvot valstsvienību 1992. gada olimpiskajās spēlēs Albērvilā, Francijā. Amerikāņi toreiz palika 4. vietā.

Gan dēlu, gan savulaik tēvu, NHL draftā izvēlējās Bostonas «Bruins» komanda. Tēvs nospēlēja 4 sezonas Hārvarda Universitātē un pēc tam aizvadīja solīdu karjeru pasaules hokeja spēcīgākajā līgā. Iespējams, arī dēlam būs līdzīgs liktenis...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu