Vācijas hokejisti pagarinājumā uzvar Šveici; Somija salauž Dienvidkorejas pretestību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācijas un Somijas vīriešu hokeja izlases otrdien nodrošināja vietu Phjončhanas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā, kur iepriekš iekļuva arī ASV un Norvēģijas valstsvienības.

Somija ceturtdaļfinālā tiksies ar Kanādu, Norvēģija spēkosies ar Olimpiskajiem sportistiem no Krievijas, ASV cīnīsies ar Čehiju, bet Vācijai gaidāms duelis ar Zviedriju.

Vācija izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu pagarinājumā ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pārspēja Šveici, kamēr Somijas hokejisti ar 5:2 (1:0, 2:2, 2:0) uzvarēja turnīra saimnieci Dienvidkoreju.

Vācijas hokejistiem uzvaras vārtus guva aizsargs Janiks Zeidenbergs.

Šveicieši jau spēles pašā sākumā nonāca pamatīgās grūtībās, jo pēc Kodija Almonda pārkāpuma bija spiestie piecas minūtes spēlēt mazākumā. Vācijas hokejisti izmantoja vairākumu, spēles otrajā minūtē ar netveramu metienu izceļoties Leonardam Pfederlam.

Otrā perioda ceturtajā minūtē Simons Mozers panāca izlīdzinājumu, bet līdz pamatlaika beigām nevienai komandai neizdevās gūt vārtus, tādējādi bija jāaizvada pagarinājums. Jau papildlaika 26.sekundē pēc komandas biedra metiena Zeidenbergs savāca atlēkušo ripu un raidīja to vārtos, izraujot vāciešiem uzvaru.

Tieši Vācijas hokejisti aizšķērsoja Latvijas ceļu uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, 2016.gada septembrī kvalifikācijas turnīrā Rīgā izšķirošajā mačā uzvarot ar rezultātu 3:2.

Tikmēr otrā duelī Somijas izlases rindās ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Petri Kontiola, kamēr trīs rezultatīvas piespēles bija 18 gadus vecajam talantam Ēli Tolvanenam. Ar trim vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm Tolvanens ir olimpisko spēļu turnīra rezultatīvākais spēlētājs.

Kontiola pirmos divus vārtus guva gandrīz identiskās situācijā, vairākumā precīzi metot no kreisās puses. Viņš pirmā perioda piektajā minūtē atklāja spēles rezultātu, bet 19 minūtes vēlāk panāca 2:0. Turpinājumā Tolvanena vienaudzis Miro Heiskanens no vidējas distances panāca jau trīs vārtu pārsvaru somiem.

Otrā perioda vidū Dienvidkorejas hokejisti vienus vārtus atguva, precīzi metot Kanādā dzimušajam Brokam Radunskem. Vēl divas minūtes vēlāk olimpisko spēļu saimnieki somu pārsvaru samazināja līdz vieniem vārtiem, 2:3 panākot Džinhui Anam.

Tiesa, somi neļāva dienvidkorejiešiem parūpēties par sensāciju, trešā perioda astotajā minūtē Jūso Hietanenam pēc neatlaidīgas cīņas vārtu priekšā realizējot vairākumu, bet septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām ripu tukšos vārtos metot Sakari Maninenam.

Norvēģijas izlases hokejisti otrdien pagarinājumā ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 1:0) pārspēja labi spēlējošo Slovēniju, uzvaras vārtus gūstot Aleksanderam Bonsaksenam.

Aptuveni stundu pirms spēles tika paziņots, ka Slovēnijas izlases uzbrucējs Žiga Jegličs ir pieķerts dopinga lietošanā, tāpēc viņš šajā mačā nepiedalījās.

Pirms tam citā izslēgšanas spēļu pirmās kārtas mačā ASV ar 5:1 (0:0, 3:1, 2:0) uzvarēja Slovākiju.

Šajā mačā divus vārtus guva vien 21 gadu vecais ASV hokeja izlases uzbrucējs Raiens Donato, kurš spēlē Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA). Viņš otro reizi piecu dienu laikā spēja iemest divas ripas tieši Slovākijas izlases vārtos.

Pēc priekšsacīkstēm vietu uzreiz ceturtdaļfinālā nodrošināja Zviedrijas, Čehijas, Olimpisko sportistu no Krievijas un Kanādas komandas.

Hokeja turnīrā pēc apakšgrupu spēlēm katras grupas labākā komanda, kā arī labākā otro vietu ieguvēja, uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, bet pārējās komandas aizvadīs pirmo izslēgšanas kārtu, noskaidrojot vēl četras komandas, kuras turpinās cīņu par medaļām.

Pirmo reizi kopš 1998.gada Nagano olimpiskajām spēlēm šoreiz Olimpiādē nepiedalās Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti, kurus neatbrīvoja klubi.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu