Vācija aizņem visu goda pjedestālu ziemeļu divcīņā no lielā tramplīna

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Četrkārtējais 2017.gada pasaules čempions Johaness Ridzeks no Vācijas otrdien uzvarēja Phjončhanas olimpisko spēļu ziemeļu divcīņas sacensībās no lielā tramplīna, uzreiz aiz muguras atstājot tautiešus Fabianu Rīsli un Ēriku Frencelu.

Šī kļuvusi par pirmo reizi kopš 1936.gada, kad ziemeļu divcīņā viena valsts aizņem visu pjedestālu.

Tramplīnlēkšanā vācieši ieņēma 4.-6.vietu un viņiem bija vairāk nekā 20 sekunžu deficīts pār trim līderiem. Ja austrietis Vilhelms Denīfls tika noķerts ātri, cīņa ar norvēģi Jārlu Magnusu Rīberu un japāni Akito Vatabi bija daudz sīvāka.

Desmit kilometru distances finišam pirmie tuvojās trīs vācieši un Rībers, tomēr pēdējā kalnu kāpumā tautiešiem izdevās atrauties no konkurenta, savukārt pēc tam finiša spurtā ātrākais bija Ridzeks.

Rīsle uzvarētājam zaudēja 0,4 sekundes, Frencels atpalika par vēl četrām desmitdaļām, Rībers ieslēpoja 2,8 sekundes pēc čempiona, bet Vatabe noslēgumā zaudēja 12,5 sekundes.

Tikmēr ar 28.vietu samierinājās igaunis Kristjans Ilvess, kurš spēja kāpt uz goda pjedestāla pēdējās Pasaules kausa sacensībās pirms olimpiskajām spēlēm.

Iepriekš Phjončhanā sacensībās no mazā tramplīna uzvarēja Frencels, kļūstot vien par trešo sportistu vēsturē, kurš guvis zelta medaļu ziemeļu divcīņā divās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas.

Iepriekšējo reizi trīs vienas valsts sportisti uz goda pjedestāla olimpisko spēļu ziemeļu divcīņas sacensībās kāpa 1936.gadā, kad dominēja Norvēģija. Trīs vācieši uz goda pjedestāla bija arī 1976.gadā, tomēr toreiz divi bija no Austrumvācijas, bet viens no Rietumvācijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu