Norvēģijas hokejisti pagarinājumā uzvar Slovēniju un sasniedz ceturtdaļfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Norvēģijas izlases hokejisti otrdien Phjončhanas olimpisko spēļu vīru hokeja turnīra izslēgšanas kārtas spēlē pagarinājumā ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 1:0) uzvarēja labi spēlējošo Slovēniju, iekļūstot ceturtdaļfinālā, kur tiksies ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto olimpisko sportistu no Krievijas komandu.

Slovēnijas izlase šajā mačā bija labāka, pirmajos divos periodos dominējot laukumā, bet pamatlaika izskaņā un papildlaika sākumā divas reizes trāpot pa vārtu konstrukciju, tomēr noslēgumā pagarinājumā veiksme uzsmaidīja norvēģiem.

Aptuveni stundu pirms spēles tika paziņots, ka Slovēnijas izlases uzbrucējs Žiga Jegličs ir pieķerts dopinga lietošanā, tāpēc viņš šajā mačā nepiedalījās.

Spēles rezultātu septītajā minūtē atklāja Slovēnijas izlase, skaitliskajā vairākumā ar spēcīgu metienu no labās malas izceļoties Janam Urbasam. Arī turpinājumā slovēņiem piederēja pārsvars, kuri pirmajā periodā izdarīja 16 metienus pa Lāša Heugena sargātajiem vārtiem, kamēr norvēģi pa Gašpera Krošelja vārtiem meta deviņas reizes.

Otrajā periodā Slovēnijai bija vairākas labas iespējas pārsvaru dubultot, tomēr Norvēģija ar pašaizliedzīgu spēli aizsardzībā neļāva pretiniekiem atrauties, savukārt paši izmantoja pretuzbrukumu taktiku. Tieši pēc viena no straujiem uzbrukumiem Norvēģija panāca neizšķirtu, 44.minūtē Tommijam Kristiansenam pieliekot nūju ripai pēc labas Martina Roimarka piespēles no laukuma malas.

Trešā perioda beigās Slovēnija spēlēja vairākumā, izdarot lielu spiedienu uz Norvēģijas vārtiem, trāpot arī pa vārtu stabu, tomēr izraut uzvaru nespēja. Vairākumā slovēņi spēlēja arī desmit minūšu papildlaika sākumā, tomēr arī šī iespēja netika izmantota.

Savukārt abām komandām esot jau vienādos sastāvos, labs uzbrukums izdevās norvēģiem, kuriem izdevās radīt pamatīgu burzmu Krošelja vārtu priekšā. Vārtsargs ripu nepiespieda, kā arī palika bez nūjas, bet metiena pozīcijā nonāca Aleksanders Bonsaksens, kurš ar spēcīgu metienu guva uzvaras vārtus.

Pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs Norvēģija ceturtdaļfinālā netika, turnīru noslēdzot 12.vietā, bet Slovēnija sagādāja pārsteigumu, ieņemot septīto pozīciju. Šoreiz gan Slovēnijai pārsteigumu neizdevās atkārtot.

Turnīru slovēņi sāka ar sensāciju, jo papildlaikā uzvarēja ASV (3:2), kam sekoja sagrāve pret olimpiešiem no Krievijas (2:8), kā arī «bullīšos» izrauta uzvara pār Slovākiju.

Savukārt Norvēģija priekšsacīkstēs visos trīs mačos zaudēja, atzīstot Zviedrijas (0:4), Somijas (1:5) un pēcspēles metienos arī Vācijas pārākumu (1:2).

Citā izslēgšanas spēļu pirmās kārtas mačā otrdien ASV ar 5:1 (0:0, 3:1, 2:0) uzvarēja Slovākiju, nodrošinot ceturtdaļfināla dueli ar Čehiju.

Pēc priekšsacīkstēm vietu uzreiz ceturtdaļfinālā nodrošināja Zviedrijas, Čehijas, olimpisko sportistu no Krievijas un Kanādas komandas.

Vēl divas ceturtdaļfinālistes tiks noskaidrotas vēlāk otrdien, kad Somija tiksies ar Dienvidkoreju, bet Šveice cīnīsies ar Vāciju.

Somijas un Dienvidkorejas spēles uzvarētāji pēc tam ceturtdaļfinālā tiksies ar Kanādu, bet Šveices un Vācijas pāra stiprāko komandu gaida Zviedrija.

Hokeja turnīrā pēc apakšgrupu spēlēm katras grupas labākā komanda, kā arī labākā otro vietu ieguvēja, uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, bet pārējās komandas aizvadīs pirmo izslēgšanas kārtu, noskaidrojot vēl četras komandas, kuras turpinās cīņu par medaļām.

Pirmo reizi kopš 1998.gada Nagano olimpiskajām spēlēm šoreiz Olimpiādē nepiedalās Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti, kurus neatbrīvoja klubi.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu