Girgensons un «Sabres» zaudē trešajā NHL spēlē pēc kārtas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sipa USA/ScanPix

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» komanda pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionāta spēlē ar rezultātu 2:3 (0:0, 0:2, 2:1) atzina Vašingtonas «Capitals» vienības pārākumu, piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas.

Pēc bezvārtu pirmā perioda «Sabres» otrajā spēles daļā ielaida divus vārtus, pretiniekiem izceļoties Aleksandram Ovečkinam un aizsargam Džonam Karlsonam, kurš šajā mačā nopelnīja arī punktu par rezultatīvu piespēli.

Ovečkins guva savus 35.vārtus sezonā, joprojām būdams līgas labākais snaiperis. Šī ir jau desmitā sezona, kurā krievu zvaigzne ir guvusi vismaz 35 vārtus, zem šīs robežas karjeras laikā paliekot vien četras reizes.

Pēdējā trešdaļā laukuma saimnieki centās izglābties no zaudējuma, cīņas 53. minūtē Kailam Okposo vienus vārtus atgūstot. Beigās «Sabres» nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču 26 sekundes pirms pamatlaika beigām Jevgēņijs Kuzņecovs raidīja ripu tukšos Bufalo kluba vārtos. Pašās beigās «Sabres» uzbrucējs Evanders Keins iemeta vēl vienu ripu, taču tobrīd atlika spēlēt vien četras sekundes, Bufalo komandai ciešot trešo zaudējumu pēc kārtas un astoto pēdējos 11 mačos.

«Capitals» komanda, kuras vārtos Filips Grubauers atvairīja 32 metienus, izcīnīja otro uzvaru pēdējos trīs mačos, kļūstot par Metropoles divīzijas līderi. Grubauers trešajā periodā efektīgi notvēra ripu pēc spēcīga Girgensona šķīliena no zonas vidus.

Girgensons ar rezultativitāti neizcēlās, spēlējot 13 minūtes un 49 sekundes. Viņš trīs reizes meta pa vārtiem, izdarīja divus spēka paņēmienus un spēli beidza ar neitrālu lietderības rādītāju.

Latviešu uzbrucējs šosezon 54 spēlēs guvis sešus vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības rādītāja -6.

«Sabres» ar 45 punktiem 60 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu konferencē, visas līgas kopvērtējumā tikai par punktu apsteidzot Arizonas «Coyotes».

Savukārt «Capitals» ar 75 punktiem 59 spēlēs ir ceturtajā vietā Austrumu konferencē.

Nākamo spēli Bufalo komanda aizvadīs ceturtdien, kad viesosies pie Detroitas «Red Wings», bet sestdien izbraukumā atkal tiksies ar «Capitals».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu