Kanādas daiļslidotāji triumfē dejās uz ledus un izcīna trešo olimpisko zeltu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Kanādas daiļslidošanas deju pāris Tesa Virtū un Skots Moirs otrdien Phjončhanas olimpiskajās spēlēs triumfēja dejās uz ledus, kļūstot par trīskārtējiem olimpiskajiem čempioniem.

Virtū un Moirs atkārtoja pirms astoņiem gadiem savā dzimtenē gūto panākumu, kad bija labākie Vankūveras Olimpiādē, savukārt jau Phjončhanā viņi zelta godalgas izcīnīja arī komandu sacensībās.

Kanādiešu duets bija līderi jau pēc īsās programmas, kurā tika pie 83,67 punktiem, labojot pasaules rekordu.

Savukārt izvēles slidojumā viņi nopelnīja 122,40 punktus, kas bija otrs labākais rezultāts, taču ar to pietika, lai summā svinētu uzvaru, sīvā cīņā pārspējot frančus Gabrielu Papadaki un Gijomu Sizeronu.

Summā Virtū un Moirs nopelnīja 206,07 punktus, kamēr Papadaki un Sizerons sacensības noslēdza ar 205,28 punktiem.

Franči izpildīja lielisku izvēles deju, par to nopelnot 123,35 punktus, kas arī ir jauns pasaules rekords, tomēr summā četrkārtējie Eiropas un divkārtējie pasaules čempioni konkurentiem no Kanādas zaudēja. Pēc īsās dejas Papadaki un Sizerons arī bija otrie, piedzīvojot neveiksmi, jo dejas beigās tērpa sagriešanās dēļ tika atsegta Papadaki krūts, kā rezultātā Francijas duets zaudēja punktus.

Tikmēr bronzas medaļas izcīnīja amerikāņi Maija Šibutani un Alekss Šibutani, māsas un brāļa duetam nopelnot 192,59 punktus. Viņi pēc īsās programmas bija ceturtie, taču izvēles slidojumā apsteidza savus tautiešus Medisonu Habelu un Zakariju Donohjū, kuri beigās palika ceturtie.

Pirms četriem gadiem Sočos par olimpiskajiem čempioniem tika kronēti amerikāņi Merila Deivisa un Čārlijs Vaits, kuri šajā Olimpiādē nepiedalās, kamēr sudrabu izcīnīja Virtū un Moirs, nenosargādami savu Vankūverā izcīnīto zeltu.

1997.gadā izveidotais pāris Virtū un Moirs pēc Soču olimpiskajām spēlēm nedaudz iepauzēja un nomainīja treneri, atgriezdamies uz panākumu takas un pērn triumfējot pasaules čempionātā.

Kanādai otrdiena Phjončhanā sākusies ļoti veiksmīgi, jo pie zelta frīstaila sacensībās tika arī Keisija Šārpa, kura uzvarēja sacensībās rampā. Līdz ar to Kanāda šajā Olimpiādē ir tikusi jau pie astoņām zelta medaļām, kas ir trešais labākais rādītājs aiz Norvēģijas (11) un Vācijas (10).

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Latviju daiļslidošanā vīru sacensībās pārstāvēja Deniss Vasiļjevs, kurš izcīnīja 19.vietu, bet dāmām startēs Diāna Ņikitina. Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā pārstāvēta pirmo reizi kopš 1994.gada.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu