Bobslejisti izcīna Latvijai pirmo medaļu Phjončhanā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs no Latvijas sportistiem šodien startēja tikai bobslejisti. Divnieku sacensībās bronzas medaļu izcīnīja pilots Oskars Melbārdis un stūmējs Jānis Strenga.

Svētdien divnieku sacensības iesākās daudzsološi, jo pēc pirmā brauciena pilota Oskara Melbārža un stūmēja Jāņa Strengas ekipāža atradās vadībā.

Otrais brauciens nebija vairs tik veiksmīgs. Melbārdis/Strenga uzrādīja 10. rezultātu, kas divu braucienu summā Latvijas vadošo divnieka ekipāžu šobrīd ierindo 4. vietā.

Latvijas nomināli otrais pilots Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni pēc sacensību pirmās dienas ierindojas 6. pozīcijā. Ari viņiem pirmais brauciens bija veiksmīgāks nekā otrais.

Ķibermanis/Miknis pēc pirmā brauciena atradās 4. pozīcijā, taču otrajā braucienā uzrādīts vien 12. rezultāts.

Līderpozīcijā pēc pirmās dienas bija vācietis Niko Valters, kurš otrā brauciena beigās jau pēc finiša krita.

Otrajā pozīcijā bija kanādietis Džastins Kripss, kurš divu braucienu summā Valteram zaudē 0,10 sekundes. Savukārt trešais bija vācietis Johanness Lohners, savam tautietim zaudējot 0,19 sekundes.

Melbārdis ar Strengu trešajā braucienā startu veica savā līmenī, bet atkal pieļāva nelielu kļūdu trases augšdaļā. Tiesa, tas netraucēja uzrādīt otro labāko rezultātu braucienā. Savukārt Ķibermaņa kamanas trasē vairākas reizes atsitās pret bortiem, Latvijas otrajai ekipāžai uzrādot dalītu sesto ātrāko laiku.

Līderpozīcijā pirms pēdējā brauciena bija kanādietis Džastins Kripss, kuram 0,06 sekundes zaudēja vācietis Frančesko Frīdrihs, kamēr trešais bija vēl viens Vācijas pilots Johannes Lohners, kurš atpalika 0,09 sekundes.

Savukārt Melbārdis līderim zaudēja 0,12 sekundes, bet līdz goda pjedestālam bija nieka 0,03 sekundes.

Piekto vietu ieņēma vācietis Niko Valters, kurš pēc pirmās dienas bija līderis, bet trešajā braucienā pieļāva kļūdu, kā rezultātā nācās atkāpties. Viņš no Melbārža atpalika tikai 0,01 sekundi.

Tikmēr uz sesto vietu pakāpās mājinieku favorīts Vons Jondžons, kurš līderim zaudēja 0,46 sekundes, bet Ķibermani apsteidza par 0,06 sekundēm.

Intriga saglabājās līdz pēdējam brīdim ceturtajā braucienā.

Par olimpiskajiem čempioniem kļuva Vācijas pilota Frančesko Frīdriha un kanādieša Džastina Kripsa divnieki, kuri četru braucienu summā uzrādīja identisku laiku.

Tikai 0,05 sekundes no uzvarētājiem atpalika Melbārdis un Strenga, savukārt Ķibermanis un Miknis ierindojās 9. pozīcijā.

    Četrinieku sacensības notiks olimpisko spēļu pēdējās divās dienās - sestdien un svētdien (24. un 25. februāris).

    Latvijas komandas sastāvs Phjončhanas olimpiskajām spēlēm

    Ātrslidošana: Haralds Silovs.

    Biatlons: Andrejs Rastorgujevs, Oskars Muižnieks, Baiba Bendika.

    Bobslejs: Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga, Oskars Ķibermanis, Jānis Jansons, Helvijs Lūsis, Matīss Miknis, Intars Dambis (rezervists).

    Daiļslidošana: Deniss Vasiļjevs, Diāna Ņikitina.

    Distanču slēpošana: Patrīcija Eiduka, Indulis Bikše, Inga Paškovska.

    Kalnu slēpošana: Kristaps Zvejnieks, Lelde Gasūna.

    Kamaniņu sports: Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, Juris Šics, Andris Šics, Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš.

    Skeletons: Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Lelde Priedulēna.

    Šorttreks: Roberts Zvejnieks, Roberto Puķītis.

    Olimpiskās spēles Dienvidkorejā notiks no 9. līdz 25. februārim.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu