Rastorgujeva treneris Berkulis: Šosezon slēpes reti kad nav slīdējušas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas biatlonistam Andrejam Rastorgujevam šosezon slēpes slīdējušas labi, tāpēc sliktā slīdamība Phjončhanas olimpisko spēļu distancē ar masu startu ir nepatīkams pārsteigums, pēc sacensībām atzina sportista treneris Intars Berkulis.

Rastorgujevs svētdien piedzīvoja kritienu trasē un pieļāva trīs kļūdas šaušanā, savu dalību Phjončhanas olimpiskajās spēlēs noslēdzot ar 28.vietu 15 kilometru masu startā.

Tiesa, kā pēc tam atzina pats biatlonists, viņa vietu šajās sacensībās vairāk noteica sliktā slēpju slīdamība, nevis kritiens vai trīs soda apļi.

«Cik redzēju, viņa ātrums distancē bija vissliktākais no visām šo olimpisko spēļu sacensībām. Slēpes viņam totāli neslīdēja. Slēpes testē servisa cilvēki un no aptuveni trim pāriem palīdz Andrejam izvēlēties labākās. Nezinu, iespējams, kļūdījās,» teica Berkulis.

«Šosezon slēpes reti kad nav slīdējušas. Protams, ir nianses, bet šodien apļa noslēguma nobraucienā grupa acīmredzami slīdēja prom no Andreja,» atzīmēja treneris.

Salīdzinot ar iepriekšējām disciplīnām, Rastorgujevs masu startā šāva daudz precīzāk.

«Šaušana Andrejam šodien bija laba. Ar tiem trim sodiem un ierasto slēpošanas ātrumu viņš varēja cīnīties par pirmo desmitnieku. Jā, pēdējā ugunslīnijā viņš aizšāva garām diviem mērķiem un tā bija vienīgā nianse šajā aspektā,» stāstīja Berkulis.

Iepriekš Phjončhanā Rastorgujevs sprintā nesašāva trīs mērķus un ieņēma 24.vietu, bet iedzīšanā viņš ar četrām kļūdām pakāpās uz 12.pozīciju. Savukārt ceturtdien iedzīšanā Rastorgujevs pamanījās neaizvērt pat sešus mērķus, samierinoties ar 59.vietu.

«12.vieta iedzīšanā ir labs rezultāts. Protams, mērķi bija augstāki un gribējās labāk. Negribas teikt, ka ir slikti, bet labi arī nav,» komentēja Berkulis.

«Jāpiedomā par šaušanu, jo ātrums joprojām ir ļoti labs un tas nav iemesls, kāpēc viņš nevarētu tikt uz pjedestāla. Cīnīties par augstām vietām ir liegusi šaušana,» secināja biatlonista treneris.

Masu startam sākotnēji kvalificējās 15 labākie sportisti pēc šīs sezonas Pasaules kausa rezultātiem un Rastorgujevam nedaudz pietrūka, lai iekļūtu starp viņiem, tomēr ar rezultātiem Phjončhanā bija pietiekami, lai Latvijas sportists kvalificētos noslēdzošajam startam.

Rastorgujevs pirms četriem gadiem olimpiskajās spēlēs trīs reizes tika divdesmitniekā, labāko rezultātu uzrādot iedzīšanā, kurā bija devītais. Savukārt savā debijā 2010.gadā viņš individuāli labākais bija sprintā, kurā guva 50.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu